
Mesne ruladice s testeninskim nadevom in poprovo omako
Rostbif in poper sta odličen par.
Mesne ruladice s testeninskim nadevom in poprovo omako
Rostbif in poper sta odličen par.

Sestavine
- 4 rezine rostbifa po 120 g
- 1 drobno narezana čebula
- 2 žlici gorčice
omaka
- sol
- poper
- 1 žlica vloženih poprovih zrn
- 1,25 dl rdečega vina
- 2,5 dl soka od pečenke
- 2 žlici sladke smetane
nadev
- 2 žlici oljčnega olja
- 100 g kuhanih širokih rezancev
- 3 na kockice narezane kisle kumarice
- 50 g posušenih paradižnikov
- 1 žlica nasekljanih rožmarinovih lističev
- 2 rumenjaka
- 2 žlici naribane mocarele
zelenjavna priloga
- 1 žlica masla
- 200 g korenčka, narezanega na palčke (ali prgišče blanširanih grahovih strokov)
- 1 porovo steblo
Preberite tudi

Je obarvan beljak pirhov užiten?
Preverimo, kdaj in zakaj je potrebno beljak obrezati in kakšnih pirhov raje ne uživajte.

Zamisli za nove jedi s trdo kuhanimi jajci
Vam je po veliki noči ostalo veliko pirhov? Odkrijte ideje za raznolika nadevana jajca, jajčne namaze in sestavljene solate.

Preproste velikonočne sladice
Odkrijte preproste recepte za sladice, ki jih lahko pripravite tudi na velikonočno nedeljo (ne glede na kuharsko znanje).
Sestavine
- 4 rezine rostbifa po 120 g
- 1 drobno narezana čebula
- 2 žlici gorčice
omaka
- sol
- poper
- 1 žlica vloženih poprovih zrn
- 1,25 dl rdečega vina
- 2,5 dl soka od pečenke
- 2 žlici sladke smetane
nadev
- 2 žlici oljčnega olja
- 100 g kuhanih širokih rezancev
- 3 na kockice narezane kisle kumarice
- 50 g posušenih paradižnikov
- 1 žlica nasekljanih rožmarinovih lističev
- 2 rumenjaka
- 2 žlici naribane mocarele
zelenjavna priloga
- 1 žlica masla
- 200 g korenčka, narezanega na palčke (ali prgišče blanširanih grahovih strokov)
- 1 porovo steblo
Postopek
Rezine mesa tanko potolčemo ter začinimo s soljo in poprom. Čebulo prepražimo na olju in nekoliko ohlajeno zmešamo z gorčico. Meso namažemo z zmesjo čebule in gorčice.
Pripravimo nadev. V ponvi segrejemo malo oljčnega olja in na njem pretresemo testenine, kuhane al dente. Dodamo narezane kumarice, posušen paradižnik in rožmarin ter pretresemo. V nekoliko ohlajen nadev vmešamo oba rumenjaka in naribano mocarelo.
Pripravljen nadev razporedimo po mesu, zvijemo v ruladice, začinimo s soljo in poprom ter konce zvitkov spnemo z zobotrebci.
Mesne zvitke vsenaokrog spečemo v ponvi na vročem olju. Potem jih poberemo iz ponve, odstranimo zobotrebce in ruladice na toplem prihranimo.
Medtem pripravimo omako. V soku od pečenja ruladic pretresemo zelena poprova zrna. Zalijemo z rdečim vinom, dolijemo sok od pečenke, hitro prevremo, začinimo s soljo in poprom ter vmešamo čvrsto stepeno sladko smetano.
V ponvi spenimo maslo in na njem pretresemo narezan korenček (ali grahove stroke) in na koščke narezan por. Mesne ruladice ponudimo s pripravljeno zelenjavo in poprovo omako. Jed okrasimo z rožmarinom.