
Božični kolački
Ko bomo z malčki krasili te prisrčne kolačke, bo tudi nas odneslo v otroštvo.
Božični kolački
Ko bomo z malčki krasili te prisrčne kolačke, bo tudi nas odneslo v otroštvo.

Sestavine
kolački
- 280 g moke
- 1 žlička pecilnega praška ali sode bikarbone
- 170 g rjavega sladkorja
- 170 g zmehčanega masla
- 150 g manj mastnega navadnega jogurta
- 3 jajca
obloga
- 1 žlička vaniljeve arome
- 85 g zmehčanega masla
- 200 g presejanega sladkorja v prahu
okras
- zeleno jedilno barvilo
- pisani bombončki
- beli in rjavi okrogli čokoladni okraski
- sladkorna pisala: rdeče, zeleno, belo in čokoladno

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
kolački
- 280 g moke
- 1 žlička pecilnega praška ali sode bikarbone
- 170 g rjavega sladkorja
- 170 g zmehčanega masla
- 150 g manj mastnega navadnega jogurta
- 3 jajca
obloga
- 1 žlička vaniljeve arome
- 85 g zmehčanega masla
- 200 g presejanega sladkorja v prahu
okras
- zeleno jedilno barvilo
- pisani bombončki
- beli in rjavi okrogli čokoladni okraski
- sladkorna pisala: rdeče, zeleno, belo in čokoladno
Postopek
Pečico segrejemo na 190 °C, pekač za mafine z 12 vdolbinami obložimo s papirčki. Vse sestavine za biskvit damo v dovolj veliko skledo in jih zmešamo v gladko testo. Razdelimo ga v vdolbinice pekača in pečemo 25 minut, da naraste, postane zlato rjave barve in da ostane palčka, ki jo zapičimo v sredino mafina, čista, ko jo potegnemo iz sladice. Ohladimo jih na kuhinjski rešetki.
Pripravimo še kremo za oblogo tako, da maslo, aromo in sladkor stepemo, da dobimo kremno in svetlo mešanico, ki jo na kolačke namažemo s hrbtno stranjo žlice.
Nato s čokoladnimi okraski na vrhu kolačkov oblikujemo božične motive (novoletni okrasek, jelenčka in snežaka; za jelenčkova ušesa je treba čokoladne krogce malo narezati). Z različnimi sladkornimi pisali narišemo še oči, nos, gumbe in preostale podrobnosti. Malo kreme pobarvamo z nekaj kapljicami zelenega jedilnega barvila in kremo napolnimo v dresirno vrečko z zvezdastim nastavkom. Na kolačke jo nabrizgamo v obliki novoletne smrečice, ki jo okrasimo še s pisanimi bomboni.