
Kaj boste skuhali danes?
Božični kolački
Ko bomo z malčki krasili te prisrčne kolačke, bo tudi nas odneslo v otroštvo.
Božični kolački
Ko bomo z malčki krasili te prisrčne kolačke, bo tudi nas odneslo v otroštvo.

Sestavine
kolački
- 280 g moke
- 1 žlička pecilnega praška ali sode bikarbone
- 170 g rjavega sladkorja
- 170 g zmehčanega masla
- 150 g manj mastnega navadnega jogurta
- 3 jajca
obloga
- 1 žlička vaniljeve arome
- 85 g zmehčanega masla
- 200 g presejanega sladkorja v prahu
okras
- zeleno jedilno barvilo
- pisani bombončki
- beli in rjavi okrogli čokoladni okraski
- sladkorna pisala: rdeče, zeleno, belo in čokoladno

Tako preproste, da so gotove v 30 minutah, a okus vas bo osvojil
Najprej je svetovni splet osvojil 'Marry Me' piščanec, sledile so 'Marry Me' testenine. Kakšno 'za oženit' dobro jed si še lahko obetamo?

Porabite fige in kruh s tem božanskim narastkom
Z drevesa ste pobrali zadnje fige, v kuhinji pa imate višek kruha, s katerim ne veste kaj storiti. Odlično! Imamo recept za vas, ki bo posrkbel, da ničesar ne zavržete.

Pečena paprika: trik, kako ohraniti njen okus tudi po sezoni
Okus po pečeni papriki je ultimativni poletni okus. Ko poletje mine, je ta aroma tista, ki jo najbolj pogrešamo. S tem receptom si lahko ta priljubljeni okus shranite.
Sestavine
kolački
- 280 g moke
- 1 žlička pecilnega praška ali sode bikarbone
- 170 g rjavega sladkorja
- 170 g zmehčanega masla
- 150 g manj mastnega navadnega jogurta
- 3 jajca
obloga
- 1 žlička vaniljeve arome
- 85 g zmehčanega masla
- 200 g presejanega sladkorja v prahu
okras
- zeleno jedilno barvilo
- pisani bombončki
- beli in rjavi okrogli čokoladni okraski
- sladkorna pisala: rdeče, zeleno, belo in čokoladno
Postopek
Pečico segrejemo na 190 °C, pekač za mafine z 12 vdolbinami obložimo s papirčki. Vse sestavine za biskvit damo v dovolj veliko skledo in jih zmešamo v gladko testo. Razdelimo ga v vdolbinice pekača in pečemo 25 minut, da naraste, postane zlato rjave barve in da ostane palčka, ki jo zapičimo v sredino mafina, čista, ko jo potegnemo iz sladice. Ohladimo jih na kuhinjski rešetki.
Pripravimo še kremo za oblogo tako, da maslo, aromo in sladkor stepemo, da dobimo kremno in svetlo mešanico, ki jo na kolačke namažemo s hrbtno stranjo žlice.
Nato s čokoladnimi okraski na vrhu kolačkov oblikujemo božične motive (novoletni okrasek, jelenčka in snežaka; za jelenčkova ušesa je treba čokoladne krogce malo narezati). Z različnimi sladkornimi pisali narišemo še oči, nos, gumbe in preostale podrobnosti. Malo kreme pobarvamo z nekaj kapljicami zelenega jedilnega barvila in kremo napolnimo v dresirno vrečko z zvezdastim nastavkom. Na kolačke jo nabrizgamo v obliki novoletne smrečice, ki jo okrasimo še s pisanimi bomboni.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Krepka zelenjavna juha s tortelini
Vaniljev sladoled
Z domačim vaniljevim sladoledom pač ne morete zgrešiti ...