Kaj boste skuhali danes?
Božični kolački
Ko bomo z malčki krasili te prisrčne kolačke, bo tudi nas odneslo v otroštvo.
Božični kolački
Ko bomo z malčki krasili te prisrčne kolačke, bo tudi nas odneslo v otroštvo.
Sestavine
kolački
- 280 g moke
- 1 žlička pecilnega praška ali sode bikarbone
- 170 g rjavega sladkorja
- 170 g zmehčanega masla
- 150 g manj mastnega navadnega jogurta
- 3 jajca
obloga
- 1 žlička vaniljeve arome
- 85 g zmehčanega masla
- 200 g presejanega sladkorja v prahu
okras
- zeleno jedilno barvilo
- pisani bombončki
- beli in rjavi okrogli čokoladni okraski
- sladkorna pisala: rdeče, zeleno, belo in čokoladno
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
kolački
- 280 g moke
- 1 žlička pecilnega praška ali sode bikarbone
- 170 g rjavega sladkorja
- 170 g zmehčanega masla
- 150 g manj mastnega navadnega jogurta
- 3 jajca
obloga
- 1 žlička vaniljeve arome
- 85 g zmehčanega masla
- 200 g presejanega sladkorja v prahu
okras
- zeleno jedilno barvilo
- pisani bombončki
- beli in rjavi okrogli čokoladni okraski
- sladkorna pisala: rdeče, zeleno, belo in čokoladno
Postopek
Pečico segrejemo na 190 °C, pekač za mafine z 12 vdolbinami obložimo s papirčki. Vse sestavine za biskvit damo v dovolj veliko skledo in jih zmešamo v gladko testo. Razdelimo ga v vdolbinice pekača in pečemo 25 minut, da naraste, postane zlato rjave barve in da ostane palčka, ki jo zapičimo v sredino mafina, čista, ko jo potegnemo iz sladice. Ohladimo jih na kuhinjski rešetki.
Pripravimo še kremo za oblogo tako, da maslo, aromo in sladkor stepemo, da dobimo kremno in svetlo mešanico, ki jo na kolačke namažemo s hrbtno stranjo žlice.
Nato s čokoladnimi okraski na vrhu kolačkov oblikujemo božične motive (novoletni okrasek, jelenčka in snežaka; za jelenčkova ušesa je treba čokoladne krogce malo narezati). Z različnimi sladkornimi pisali narišemo še oči, nos, gumbe in preostale podrobnosti. Malo kreme pobarvamo z nekaj kapljicami zelenega jedilnega barvila in kremo napolnimo v dresirno vrečko z zvezdastim nastavkom. Na kolačke jo nabrizgamo v obliki novoletne smrečice, ki jo okrasimo še s pisanimi bomboni.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Lignji, polnjeni z bučkami in parmezanom
Lignji so odlični za vsak letni čas, saj jih v ribarnicah kot po čarovniji nikoli ne zmanjka!
Kumarična solata z grahom
Špageti z lešniki in origanom
Lešniki in origano se zdijo malce nenavadna kombinacija, a nas je navdušila!