
Špageti s paradižnikovo salso in sardinami
Špageti s paradižnikovo salso in sardinami

Sestavine
- 100 g polnozrnatih špagetov
- 2 velika zrela paradižnika
- 1 rdeča čebula
- 2 žlici izkoščičenih črnih oliv, najbolje kalamata
- ½ žličke drobno sesekljanega rdečega čilija
- lupina in sok ½ limone (po okusu)
- 4 žlice natrganih listov bazilike ali 1 žlička sesekljanega svežega origana
- 2 pločevinki sardin v oljčnem olju (po 120g)
- sol in poper

Iščemo babice z najboljšimi recepti!
Tudi vaša babica kuha jed, ki vam poboža dušo in vas vrne v otroštvo? Pošljite nam njen recept in osvojite nagrado!

Večno vprašanje: kako pravilno uporabiti želatino
Na nas se je obrnil bralec, ki se je med obiskom trgovine spraševal, katero želatino naj kupi in v čem so prednosti posamezne vrste.

Želite dalj časa ostati siti? Potem pri kuhanju uporabite to živilo!
Ne glede na to, ali si jo postrežemo kot kremni namaz, hrustljav prigrizek ali hranljivo osnovo glavne jedi – čičerika si zasluži stalno mesto v vsakem gospodinjstvu.
Sestavine
- 100 g polnozrnatih špagetov
- 2 velika zrela paradižnika
- 1 rdeča čebula
- 2 žlici izkoščičenih črnih oliv, najbolje kalamata
- ½ žličke drobno sesekljanega rdečega čilija
- lupina in sok ½ limone (po okusu)
- 4 žlice natrganih listov bazilike ali 1 žlička sesekljanega svežega origana
- 2 pločevinki sardin v oljčnem olju (po 120g)
- sol in poper
Postopek
Paradižnika narežemo na majhne koščke, čebulo zelo drobno sesekljamo, olive razrežemo na štiri dele, limonovo lupino nastrgamo. Špagete skuhamo po navodilih na ovitku. Medtem zmešamo paradižnik s čebulo, olivami, čilijem, limonovo lupino in baziliko ali origanom. Sardine odcedimo, olje po želji prihranimo. Pogrejemo jih v mikrovalovni pečici ali ponvi.
Testenine odcedimo, stresemo nazaj v kozico in dobro premešamo s paradižnikovo mešanico. Dodamo grobo razkosane sardine. Prelijemo z limonovim sokom, popramo in po želji pokapamo z malce olja od sardin.