
Špageti s paradižnikovo salso in sardinami
Špageti s paradižnikovo salso in sardinami

Sestavine
- 100 g polnozrnatih špagetov
- 2 velika zrela paradižnika
- 1 rdeča čebula
- 2 žlici izkoščičenih črnih oliv, najbolje kalamata
- ½ žličke drobno sesekljanega rdečega čilija
- lupina in sok ½ limone (po okusu)
- 4 žlice natrganih listov bazilike ali 1 žlička sesekljanega svežega origana
- 2 pločevinki sardin v oljčnem olju (po 120g)
- sol in poper
Preberite tudi

Kako zvežemo pečenko
Če želite, da pečenka ohrani lepo obliko, jo morate pred pripravo dobro povezati z vrvico.

Tri obare, ki vas bodo pogrele na deževen dan
Na deževen dan se nič ne prileže bolj, kot krožnik tople domače obare. Pripravili smo tri slovenske klasike - telečjo obaro, kokošjo obaro in štajersko kislo juho.

Poznate razliko med vietnamskimi in spomladanskimi zvitki?
Odkrijte, kako se vietnamski in spomladanski zvitki razlikujejo, in si shranite naša dva preizkušena recepta s fotografijami postopka korak za korakom.
Sestavine
- 100 g polnozrnatih špagetov
- 2 velika zrela paradižnika
- 1 rdeča čebula
- 2 žlici izkoščičenih črnih oliv, najbolje kalamata
- ½ žličke drobno sesekljanega rdečega čilija
- lupina in sok ½ limone (po okusu)
- 4 žlice natrganih listov bazilike ali 1 žlička sesekljanega svežega origana
- 2 pločevinki sardin v oljčnem olju (po 120g)
- sol in poper
Postopek
Paradižnika narežemo na majhne koščke, čebulo zelo drobno sesekljamo, olive razrežemo na štiri dele, limonovo lupino nastrgamo. Špagete skuhamo po navodilih na ovitku. Medtem zmešamo paradižnik s čebulo, olivami, čilijem, limonovo lupino in baziliko ali origanom. Sardine odcedimo, olje po želji prihranimo. Pogrejemo jih v mikrovalovni pečici ali ponvi.
Testenine odcedimo, stresemo nazaj v kozico in dobro premešamo s paradižnikovo mešanico. Dodamo grobo razkosane sardine. Prelijemo z limonovim sokom, popramo in po želji pokapamo z malce olja od sardin.