© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Pikantna mediteranska juha

Slastna juha polna mediteranskih dobrot s špageti

Pikantna mediteranska juha

Slastna juha polna mediteranskih dobrot s špageti

Čas priprave 45 min
Zahtevnost Srednje zahtevno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
spicy pasta soup

Sestavine

  • 1 žlica oljčnega olja
  • 1 rdeča čebula
  • 1 rdeč pekoči feferonček
  • 2 pločevinki (po 400 g) paradižnika (pelatov)
  • 1 l zelenjavne jušne osnove
  • 100 g špagetov
  • 4 žlice črnih oliv brez koščic
  • 2 žlici kaper
  • sol
  • poper
  • šopek bazilike ali žlica pesta
  • oljčno olje za pokapanje

Sestavine

  • 1 žlica oljčnega olja
  • 1 rdeča čebula
  • 1 rdeč pekoči feferonček
  • 2 pločevinki (po 400 g) paradižnika (pelatov)
  • 1 l zelenjavne jušne osnove
  • 100 g špagetov
  • 4 žlice črnih oliv brez koščic
  • 2 žlici kaper
  • sol
  • poper
  • šopek bazilike ali žlica pesta
  • oljčno olje za pokapanje

Postopek

1

Čebulo olupimo in drobno nasekljamo. Feferonček razpolovimo, odstranimo semenje in ga narežemo na tanke rezinice. Olive sesekljamo, kapre odcedimo in ožmemo. Liste bazilike narežemo na trakove.

2

V veliki ponvi segrejemo olje, dodamo čebulo in feferon in dušimo okoli 10 minut, da se zelenjava zmehča. Dodamo pelate, jih z leseno lopatko zdrobimo in nato dodamo zelenjavno osnovo. Pokrijemo, zavremo, nato pokrovko odstranimo in odkrito kuhamo še 5 minut.

3

Špagete nalomimo in dodamo v juho. Solimo in popramo po okusu. Kuhamo 6 do 8 minut, da so špageti še al dente, nato juhi dodamo olive, kapre in baziliko (ali pesto), jo pokapljamo z oljčnim oljem in postrežemo.

Priljubljeni recepti

Morske bogomolke (kanoče)

Ta bogomolka ni žuželka, temveč morski rak!

15 min
Enostavno

Pečene hruške s šodojem s penino

Hruške iz pečice in šodo za retro pridih

45 min
Enostavno

Brezglutensko testo za pico

Številni, ki imajo intoleranco na gluten, od vseh jedi najbolj pogrešajo pico, ki bi bila prav takšna kot iz picerije. Imamo recept!

2 h 30 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.