
Bučni namaz s pistacijami
Odlična kombinacija buče in pistacije!
Bučni namaz s pistacijami
Odlična kombinacija buče in pistacije!

Sestavine
- 700 g buče hokaido z lupino
- sol
- sveže zmlet poper
- oljčno olje
- 200 g skute
- 2 stroka česna
- 1 čili
- 40 g pistacij
Preberite tudi

Preprosti sadni kolači za sladko popoldne na terasi
To popoldne se sprostite z našimi preprostimi idejami za peko sadnih kolačev. In nato se sprostite še na terasi ob uživanju v pravkar spečenih dobrotah.

7 solat, ki vas bodo nasitile
Šunka je kraljica velikonočne pojedine, a ob vsej jajcih in sladkih dobrotah prija tudi nekaj svežega, pomladnega. Solate, seveda!

7 trikov za uspešno peko na žaru
Sezona peke na žaru je že v polnem razmahu, zato smo pripravili nekaj praktičnih nasvetov za to prijetno kuharsko dejavnost!
Sestavine
- 700 g buče hokaido z lupino
- sol
- sveže zmlet poper
- oljčno olje
- 200 g skute
- 2 stroka česna
- 1 čili
- 40 g pistacij
Postopek
Bučno meso narežemo na rezine, debele približno 2,5 cm, in odstranimo semena. Rezine zložimo na pekač, jih začinimo s soljo in poprom, pokapamo z oljčnim oljem in pečemo v prej ogreti pečici pri 220 °C približno 45 minut.
Z ohlajenih bučnih rezin odstranimo lupino, meso pa pretlačimo. Lahko ga zmečkamo tudi z vilicami. Bučni masi dodamo skuto in strt česen ter zmešamo.
Čili očistimo (odstranimo semenje in bele žilice), zelo drobno ga nasekljamo in prav tako dodamo k bučni masi. Primešamo še drobno nasekljane pistacije. Zmes damo za pol ure na hladno.
Bučni namaz s pistacijami odlično tekne s črnim kruhom, francosko štruco ali toastom.
Nasvet
Za namaz lahko uporabimo vse vrste jedilnih buč s čvrstim, oranžnim mesom.