
Bučni namaz s pistacijami
Odlična kombinacija buče in pistacije!
Bučni namaz s pistacijami
Odlična kombinacija buče in pistacije!

Sestavine
- 700 g buče hokaido z lupino
- sol
- sveže zmlet poper
- oljčno olje
- 200 g skute
- 2 stroka česna
- 1 čili
- 40 g pistacij

Božansko meso, ki se kar topi v ustih
Poletje je čas piknikov in žara, zato je dobro imeti v rokavu nekaj trikov za pripravo popolnih žar dobrot, o katerih se bo še dolgo govorilo.

7 osvežilnih sladic, s katerimi se lahko sladkate ta vikend
Sladice niso le razvajanje za brbončice, ampak tudi priložnost za sprostitev in druženje ob skupni mizi, še posebej ob koncu tedna.

Podelili smo priznanja Špizza - Naj picerija Slovenije 2025
Redko se zgodi, da se na kupu zberejo predstavniki najboljših picerij v državi. V sredo, 11. junija, je bil tak dan.
Sestavine
- 700 g buče hokaido z lupino
- sol
- sveže zmlet poper
- oljčno olje
- 200 g skute
- 2 stroka česna
- 1 čili
- 40 g pistacij
Postopek
Bučno meso narežemo na rezine, debele približno 2,5 cm, in odstranimo semena. Rezine zložimo na pekač, jih začinimo s soljo in poprom, pokapamo z oljčnim oljem in pečemo v prej ogreti pečici pri 220 °C približno 45 minut.
Z ohlajenih bučnih rezin odstranimo lupino, meso pa pretlačimo. Lahko ga zmečkamo tudi z vilicami. Bučni masi dodamo skuto in strt česen ter zmešamo.
Čili očistimo (odstranimo semenje in bele žilice), zelo drobno ga nasekljamo in prav tako dodamo k bučni masi. Primešamo še drobno nasekljane pistacije. Zmes damo za pol ure na hladno.
Bučni namaz s pistacijami odlično tekne s črnim kruhom, francosko štruco ali toastom.
Nasvet
Za namaz lahko uporabimo vse vrste jedilnih buč s čvrstim, oranžnim mesom.