Kaj boste skuhali danes?
Pita z ringloji in mandlji
Hitra in okusna jesenska pita za takrat, ko pričakujete obiske!
Pita z ringloji in mandlji
Hitra in okusna jesenska pita za takrat, ko pričakujete obiske!
Sestavine
- 280 g razvaljanega maslenega listnatega testa
- 4 žlice mletih mandljev
- 800 g ringlojev
- 25 g mandljevih lističev
- 3 žlice kristalnega sladkorja in še malo, ko postrežemo
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 280 g razvaljanega maslenega listnatega testa
- 4 žlice mletih mandljev
- 800 g ringlojev
- 25 g mandljevih lističev
- 3 žlice kristalnega sladkorja in še malo, ko postrežemo
Postopek
Pečico segrejemo na 220 °C. Ringloje razpolovimo in izkoščičimo. Velik pravokoten pekač obložimo s papirjem za peko. Testo razvijemo in ga previdno položimo na pekač. Posujemo ga z mletimi mandlji in nanj v eni plasti razporedimo ringloje. Posujemo z mandljevimi lističi in nato s sladkorjem.
Pečemo 18 do 20 minut, da se testo zlato rjavo obarva, ringloji pa se zmehčajo. Počakamo 10 minut, da se pita malo ohladi, nato posujemo s še malo sladkorja in postrežemo.