
Solata s tunino, avokadom in jajci
Solata s tunino, avokadom in jajci

Sestavine
- 2 pločevinki tunine po 160 g
- 4 jajca
- 250 g češnjevega paradižnika
- 1 kumara
- 1 manjša rdeča čebula
- 2 avokada
- 100 g mlade špinače
- 100 g rukole
- pest črnih oliv
preliv
- sol
- poper
- 1 limona
- 4 žlice oljčnega olja
- ščep zdrobljenega suhega čilija
Preberite tudi

Choco Salsa - sladica s TikToka, ki postaja viralna
Viralna sladica s TikToka: čokoladni čips in jagodna salsa – zabaven, preprost in okusen trend, ki ga lahko pripravite v nekaj minutah.

Popoln bešamel korak za korakom
Klasična francoska omaka bešamel je ena najbolj znanih belih omak. Uporabimo ga v lazanjah in musakah, je tudi osnova številnih drugih omak. Če boste sledili postopku, ki nam ga je korak za korakom pokazal chef Bine Volčič, se vam ne bo ponesrečil.

Ananas: preprost trik, kako ga hitro in enostavno olupiti brez noža
Ananas ni le za sadne solate. Preverili smo, kako ga hitro olupiti in kaj z njim skuhati.
Sestavine
- 2 pločevinki tunine po 160 g
- 4 jajca
- 250 g češnjevega paradižnika
- 1 kumara
- 1 manjša rdeča čebula
- 2 avokada
- 100 g mlade špinače
- 100 g rukole
- pest črnih oliv
preliv
- sol
- poper
- 1 limona
- 4 žlice oljčnega olja
- ščep zdrobljenega suhega čilija
Postopek
Jajca skuhamo v trdo in jih olupimo. Paradižničke razpolovimo ali narežemo na četrtine, kumaro na tanke kolobarje, čebulo na lističe. Avokado razpolovimo, odstranimo koščice, olupimo in narežemo na rezine.
Za preliv v skledici dobro zmešamo vse sestavine.
V veliko skledo damo špinačo in rukolo ter drugo zelenjavo in olive, zabelimo s prelivom in pomešamo. Solato razporedimo na krožnike in jo obložimo še s kosi odcejene tunine, krhlji jajc in rezinami avokada. Zraven postrežemo še limonove krhlje.