
Solata s tunino, avokadom in jajci
Solata s tunino, avokadom in jajci

Sestavine
- 2 pločevinki tunine po 160 g
- 4 jajca
- 250 g češnjevega paradižnika
- 1 kumara
- 1 manjša rdeča čebula
- 2 avokada
- 100 g mlade špinače
- 100 g rukole
- pest črnih oliv
preliv
- sol
- poper
- 1 limona
- 4 žlice oljčnega olja
- ščep zdrobljenega suhega čilija

Spanakopita – grška pita s špinačo in feto
Spanakopita je izvrstna tradicionalna grška jed. Postrežemo jo za predjed ali pa glavno jed skupaj s solato. Če jo pripravite s kupljenim vlečenim testom, ne boste imeli veliko dela.

Sladice z ribezom, ki se kar stopijo v ustih
Rahlo kiselkast okus ribeza se odlično poda k sladkobi sladic, njegova vsestranskost pa omogoča brezmejno ustvarjalnost v kuhinji.

Hitri recepti za okusne zelenjavne juhe za vsak dan
Obilje pisane zelenjave na domačih vrtovih in tržnicah vabi da sezonske pridelke čim bolj celovito vključimo v pripravo zdravih poletnih jedi.
Sestavine
- 2 pločevinki tunine po 160 g
- 4 jajca
- 250 g češnjevega paradižnika
- 1 kumara
- 1 manjša rdeča čebula
- 2 avokada
- 100 g mlade špinače
- 100 g rukole
- pest črnih oliv
preliv
- sol
- poper
- 1 limona
- 4 žlice oljčnega olja
- ščep zdrobljenega suhega čilija
Postopek
Jajca skuhamo v trdo in jih olupimo. Paradižničke razpolovimo ali narežemo na četrtine, kumaro na tanke kolobarje, čebulo na lističe. Avokado razpolovimo, odstranimo koščice, olupimo in narežemo na rezine.
Za preliv v skledici dobro zmešamo vse sestavine.
V veliko skledo damo špinačo in rukolo ter drugo zelenjavo in olive, zabelimo s prelivom in pomešamo. Solato razporedimo na krožnike in jo obložimo še s kosi odcejene tunine, krhlji jajc in rezinami avokada. Zraven postrežemo še limonove krhlje.