
Trojna čokoladna torta
Naša najbolj čokoladna torta je sestavljena iz 3 različnih vrst kremastega moussa.
Trojna čokoladna torta
Naša najbolj čokoladna torta je sestavljena iz 3 različnih vrst kremastega moussa.

Sestavine
- 1 kakavov biskvitni oblat s premerom 30 cm
- čokoladni ostružki iz temne, bele in mlečne čokolade za okras
temni mousse
- 150 g temne čokolade
- 2 žlici ruma
beli mousse
- 180 g smetane za stepanje
- 1 rumenjak
- 150 g bele čokolade
- 2 žlici mleka
mlečni mousse
- 150 g mlečne čokolade
- 2 žlici pomarančnega likerja Grand Marnier
Preberite tudi

Tri obare, ki vas bodo pogrele na deževen dan
Na deževen dan se nič ne prileže bolj, kot krožnik tople domače obare. Pripravili smo tri slovenske klasike - telečjo obaro, kokošjo obaro in štajersko kislo juho.

Poznate razliko med vietnamskimi in spomladanskimi zvitki?
Odkrijte, kako se vietnamski in spomladanski zvitki razlikujejo, in si shranite naša dva preizkušena recepta s fotografijami postopka korak za korakom.

Francoska klasika, ki bo očarala vse ljubitelje morske hrane
Francoski Marseille, pristanišče ob Sredozemlju, je že dolgo znano kot mesto ribje juhe bouillabaisse.
Sestavine
- 1 kakavov biskvitni oblat s premerom 30 cm
- čokoladni ostružki iz temne, bele in mlečne čokolade za okras
temni mousse
- 150 g temne čokolade
- 2 žlici ruma
beli mousse
- 180 g smetane za stepanje
- 1 rumenjak
- 150 g bele čokolade
- 2 žlici mleka
mlečni mousse
- 150 g mlečne čokolade
- 2 žlici pomarančnega likerja Grand Marnier
Postopek
Za temni mousse temno čokolado nadrobimo in raztopimo v vodni kopeli. Rumenjak zmešamo z rumom in zmes dodamo stopljeni čokoladi. Sladko smetano stepemo in jo previdno vmešamo v zmes.
Model premera 30 cm obložimo s prozorno folijo in nanjo položimo kakavov oblat. Prekrijemo ga z moussom iz temne čokolade, plast poravnamo in tako obloženega postavimo v hladilnik za vsaj 30 minut, da se mousse strdi.
Medtem tako kot temni mousse pripravimo še mousse iz mlečne čokolade, le da namesto ruma rumenjaku dodamo liker Grand Marnier. Ko je mousse iz temne čokolade primerno ohlajen, ga enakomerno premažemo z moussom iz mlečne čokolade. Model ponovno postavimo v hladilnik za vsaj 30 minut.
Medtem po enakem postopku pripravimo tudi mousse iz bele čokolade, le da rumenjaku dodamo mleko. Z njim prekrijemo ohlajen in strjen mousse iz mlečne čokolade, ga poravnamo in model postavimo v hladilnik za 1 uro.
Torto iz modla preložimo na servirni krožnik, odstranimo prozorno folijo in jo okrasimo z različno velikimi ostružki čokolad različnih okusov.
Nasvet
Mousse bomo laže prelivali, če bo primerno tekoč. Pomagamo si lahko tako, da ga tik pred prelivanjem na hitro segrejemo.