
Kaj boste skuhali danes?
Testeninska solata z avokadom in rakci
Testeninska solata z avokadom in rakci

Sestavine
- 300 g peresnikov
- 400 g olupljenih rakovih repkov
- 1 večji avokado
- 250 g češnjevih paradižnikov
- 2 mladi čebulici
- 100 g rukole
- manjši šopek bazilike
preliv
- 7 žlic malinovega kisa
- 4 žlice oljčnega olja
- 2 žlički medu
- sol

Viralne "Marry me" testenine, ki so pripravljene v komaj 30 minutah
Najprej je svetovni splet osvojil 'Marry Me' piščanec, sledile so 'Marry Me' testenine. Kakšno 'za oženit' dobro jed si še lahko obetamo?

Porabite fige in kruh s tem božanskim narastkom
Z drevesa ste pobrali še zadnje fige, v kuhinji pa imate višek kruha, s katerim ne veste kaj storiti. Popolno! Imamo recept za vas, ki bo posrkbel, da ničesar ne zavržete

Ujemite še zadnje poletne okuse in pripravite to jed
Okus po pečeni papriki je ultimativni poletni okus. Ko poletje mine, je ta aroma tista, ki jo najbolj pogrešamo. S tem receptom, pa si lahko ta priljubljeni okus shranite
Sestavine
- 300 g peresnikov
- 400 g olupljenih rakovih repkov
- 1 večji avokado
- 250 g češnjevih paradižnikov
- 2 mladi čebulici
- 100 g rukole
- manjši šopek bazilike
preliv
- 7 žlic malinovega kisa
- 4 žlice oljčnega olja
- 2 žlički medu
- sol
Postopek
Rukolo, baziliko, mlado čebulico in paradižnike operemo. Paradižnike narežemo na polovičke, mlado čebulo na tanke rezine. Avokado prepolovimo, postrgamo meso in ga narežemo na kocke.
Testenine skuhamo v vrelem kropu. Tik preden so kuhane, jim dodamo rakove repke in kuhamo še kakšno minuto ali dve. Vse skupaj odcedimo, ohladimo pod tekočo mrzlo vodo, spet odcedimo in pretresemo v solatno skledo. Dodamo paradižnik, avokado, čebulo, rukolo in natrgane lističe bazilike ter pazljivo premešamo.
V posodici dobro zmešamo malinov kis, olje in med. Solimo po okusu, solato začinimo s pripravljenim prelivom in dobro premešamo, vendar pazimo, da ne zmečkamo avokada.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Hrustljava solata z jabolki in česnovo štručko
Krhlji jabolka naredijo solato še bolj hrustljavo.
Karamelno-pomarančna pena v kozarčkih
Kosmiči čez noč z malinami in arašidovim maslom
Kosmiči čez noč vam zvečer vzamejo le nekaj minut, a neznansko polepšajo naslednje jutro.