
Testeninska solata z avokadom in rakci
Testeninska solata z avokadom in rakci

Sestavine
- 300 g peresnikov
- 400 g olupljenih rakovih repkov
- 1 večji avokado
- 250 g češnjevih paradižnikov
- 2 mladi čebulici
- 100 g rukole
- manjši šopek bazilike
preliv
- 7 žlic malinovega kisa
- 4 žlice oljčnega olja
- 2 žlički medu
- sol

Poletna pojedina v treh hodih - brez kuhanja
Kadar so temperature za kuhanje previsoke, pride prav dobro kosilo, ki ga pripravimo brez prižiganja štedilnika ali pečice.

Pavlova z rdečim ribezom
V ustih se bo stopila kot sladoled. To je popolna poletna sladica. Odlična rešitev, kadar smo za drugo jed porabili rumenjake, ostali pa so nam beljaki.

Poletje na žlico: boranja, okusna poletna klasika, ki jo obožujemo
Tudi poleti imamo radi enolončnice, še posebej boranjo, katere glavna sestavina je stročji fižol.
Sestavine
- 300 g peresnikov
- 400 g olupljenih rakovih repkov
- 1 večji avokado
- 250 g češnjevih paradižnikov
- 2 mladi čebulici
- 100 g rukole
- manjši šopek bazilike
preliv
- 7 žlic malinovega kisa
- 4 žlice oljčnega olja
- 2 žlički medu
- sol
Postopek
Rukolo, baziliko, mlado čebulico in paradižnike operemo. Paradižnike narežemo na polovičke, mlado čebulo na tanke rezine. Avokado prepolovimo, postrgamo meso in ga narežemo na kocke.
Testenine skuhamo v vrelem kropu. Tik preden so kuhane, jim dodamo rakove repke in kuhamo še kakšno minuto ali dve. Vse skupaj odcedimo, ohladimo pod tekočo mrzlo vodo, spet odcedimo in pretresemo v solatno skledo. Dodamo paradižnik, avokado, čebulo, rukolo in natrgane lističe bazilike ter pazljivo premešamo.
V posodici dobro zmešamo malinov kis, olje in med. Solimo po okusu, solato začinimo s pripravljenim prelivom in dobro premešamo, vendar pazimo, da ne zmečkamo avokada.