
Kaj boste skuhali danes?
Testeninski rižek v solati z zelišči in limono
Lahke, sveže in okusne solate navdušujejo v številnih kombinacijah, priročne pa so tudi zato, ker jih lahko vzamemo s seboj na piknik ali izlet.
Testeninski rižek v solati z zelišči in limono
Lahke, sveže in okusne solate navdušujejo v številnih kombinacijah, priročne pa so tudi zato, ker jih lahko vzamemo s seboj na piknik ali izlet.

Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 žlica masla
- 1 rdeča čebula
- 1 strok česna
- 1⁄2 žlice svetlega sladkorja muskovado
- sol in poper
- 350 g testeninskega rižka
- 0,5 dl ekstra deviškega oljčnega olja
- sok 1 velike limone
- majhen šopek bazilike
- majhen šopek peteršilja
- 2 žlici kaper
- 50 g mandljevih lističev
- sol in poper

Kralji Jadranskega morja: kvarnerski škampi na tri načine
Kvarnerski škampi veljajo za eno največjih kulinaričnih dobrot Jadranskega morja. Njihovo nežno meso cenijo vrhunski kuharji in ljubitelji morske hrane po vsem svetu.

Recept iz Zasipa pri Bledu: tepke v jedi, ki je ne bi pričakovali
Ste vedeli, da imajo posušene tepke rok trajanja kar osem let in da iz njih lahko pripravljamo tako sladke kot slane jedi?

Popolni rezanci iz samo nekaj sestavin in v 20 minutah
Hiter recept za rezance z maslom in žajbljem, pripravljen v manj kot 20 minutah. Preprosta jed z bogatim okusom, popolna za hitro kosilo ali večerjo.
Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 žlica masla
- 1 rdeča čebula
- 1 strok česna
- 1⁄2 žlice svetlega sladkorja muskovado
- sol in poper
- 350 g testeninskega rižka
- 0,5 dl ekstra deviškega oljčnega olja
- sok 1 velike limone
- majhen šopek bazilike
- majhen šopek peteršilja
- 2 žlici kaper
- 50 g mandljevih lističev
- sol in poper
Postopek
Čebulo drobno nasekljamo, česen drobno naribamo. V oplasteni ponvi na srednji temperaturi segrejemo oljčno olje in maslo. Dodamo čebulo in jo pražimo 10 do 15 minut ali toliko časa, da zarumeni in karamelizira. Dodamo česen in sladkor ter pražimo še 3 minute. Solimo in popramo po okusu.
Testeninski rižek skuhamo po navodilih na zavitku. Odcedimo ga, nato ga pomešamo z malo ekstra deviškega oljčnega olja in pustimo, da se popolnoma ohladi. Preostalo ekstra deviško oljčno olje in limonov sok zmešamo z metlico in prihranimo. Rahlo popražimo mandljeve lističe.
Testeninski rižek pomešamo s čebulo in česnom, limonovim prelivom, drobno sesekljanimi zelišči, odcejenimi in oplaknjenimi kaprami ter polovico mandljevih lističev. Solimo in popramo. Naložimo v servirno skledo in posujemo s preostalimi mandljevimi lističi. Do postrežbe solato hranimo v hladilniku, pripravimo pa jo lahko do 3 dni vnaprej.
Namesto testeninskega rižka
Testeninski rižek lahko nadomestimo z drugimi drobnimi testeninami, rižem, kuskusom, piro, ješprenjem ... Kar imamo pri roki.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Kumarični fitnes napitek
Veganski burger
Nič ni lažjega kot pripraviti odličen veganski burger. Polpet lahko naredimo iz stročnic, na primer iz črnega fižola.