© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Testeninski rižek v solati z zelišči in limono

Lahke, sveže in okusne solate navdušujejo v številnih kombinacijah, priročne pa so tudi zato, ker jih lahko vzamemo s seboj na piknik ali izlet.

Testeninski rižek v solati z zelišči in limono

Lahke, sveže in okusne solate navdušujejo v številnih kombinacijah, priročne pa so tudi zato, ker jih lahko vzamemo s seboj na piknik ali izlet.

Čas priprave 40 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4–6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Sestavine

  • 1 žlica oljčnega olja
  • 1 žlica masla
  • 1 rdeča čebula
  • 1 strok česna
  • 1⁄2 žlice svetlega sladkorja muskovado
  • sol in poper
  • 350 g testeninskega rižka
  • 0,5 dl ekstra deviškega oljčnega olja
  • sok 1 velike limone
  • majhen šopek bazilike
  • majhen šopek peteršilja
  • 2 žlici kaper
  • 50 g mandljevih lističev
  • sol in poper

Sestavine

  • 1 žlica oljčnega olja
  • 1 žlica masla
  • 1 rdeča čebula
  • 1 strok česna
  • 1⁄2 žlice svetlega sladkorja muskovado
  • sol in poper
  • 350 g testeninskega rižka
  • 0,5 dl ekstra deviškega oljčnega olja
  • sok 1 velike limone
  • majhen šopek bazilike
  • majhen šopek peteršilja
  • 2 žlici kaper
  • 50 g mandljevih lističev
  • sol in poper

Postopek

1

Čebulo drobno nasekljamo, česen drobno naribamo. V oplasteni ponvi na srednji temperaturi segrejemo oljčno olje in maslo. Dodamo čebulo in jo pražimo 10 do 15 minut ali toliko časa, da zarumeni in karamelizira. Dodamo česen in sladkor ter pražimo še 3 minute. Solimo in popramo po okusu.

2

Testeninski rižek skuhamo po navodilih na zavitku. Odcedimo ga, nato ga pomešamo z malo ekstra deviškega oljčnega olja in pustimo, da se popolnoma ohladi. Preostalo ekstra deviško oljčno olje in limonov sok zmešamo z metlico in prihranimo. Rahlo popražimo mandljeve lističe.

3

Testeninski rižek pomešamo s čebulo in česnom, limonovim prelivom, drobno sesekljanimi zelišči, odcejenimi in oplaknjenimi kaprami ter polovico mandljevih lističev. Solimo in popramo. Naložimo v servirno skledo in posujemo s preostalimi mandljevimi lističi. Do postrežbe solato hranimo v hladilniku, pripravimo pa jo lahko do 3 dni vnaprej.

Namesto testeninskega rižka

Testeninski rižek lahko nadomestimo z drugimi drobnimi testeninami, rižem, kuskusom, piro, ješprenjem ... Kar imamo pri roki.

Priljubljeni recepti

Pašta fižol

Klasična fižolova mineštra, bolj poznana pod imenom pašta fižol

Enostavno

Hotdog s steakom in sirom

Pokažite svojo izvirnost in pripravite malce drugačne hotdoge

Enostavno

Veganski burger

Nič ni lažjega kot pripraviti odličen veganski burger. Polpet lahko naredimo iz stročnic, na primer iz črnega fižola.

1 h
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.