© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Solata s pečeno zelenjavo in kuskusom

Solata s pečeno zelenjavo in kuskusom

Čas priprave 50 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4–6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
solata s peceno zelenjavo in kuskusom

Sestavine

  • 1 rdeča paprika
  • 1 rumena paprika
  • 2 bučki
  • 300 g jedilne buče
  • 4 stroki česna
  • 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
  • 1 rdeča čebula
  • 1 žlica harise (po želji)
  • 50 g blanširanih mandljev
  • 250 g kuskusa
  • 3 dl zelenjavne jušne osnove
  • naribana lupina in sok 1 limone
  • 20 g grobo sesekljane mete
  • sol
Piknik v Parizu.jpg

Top destinacije za popoln piknik

Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Sestavine

  • 1 rdeča paprika
  • 1 rumena paprika
  • 2 bučki
  • 300 g jedilne buče
  • 4 stroki česna
  • 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
  • 1 rdeča čebula
  • 1 žlica harise (po želji)
  • 50 g blanširanih mandljev
  • 250 g kuskusa
  • 3 dl zelenjavne jušne osnove
  • naribana lupina in sok 1 limone
  • 20 g grobo sesekljane mete
  • sol

Postopek

1

Pečico segrejemo na 200 °C. Papriko očistimo semen in narežemo na kose, velike za grižljaj. Jedilno bučo in bučki narežemo na tanke rezine. Vso zelenjavo razporedimo v pekač, dodamo neolupljene stroke česna, solimo in pokapljamo z dvema žlicama olja. Dobro premešamo in pečemo približno 20 minut. Dodamo na rezine narezano čebulo, hariso (po želji) in mandlje ter pečemo še 20 minut. Zelenjavo ohladimo.

2

Kuskus stresemo v primerno skledo, prelijemo z vročo zelenjavno osnovo, pokrijemo in pustimo stati 10 minut, nato ga razrahljamo z vilicami.

3

V skledici zmešamo preostalo olje z limonovim sokom in lupino, v to polivko iztisnemo pečen česen, dobro premešamo in dodamo meto. Polivko prelijemo po pečeni zelenjavi, ki jo nato zmešamo s kuskusom.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.