
Solata s pečeno zelenjavo in kuskusom
Solata s pečeno zelenjavo in kuskusom

Sestavine
- 1 rdeča paprika
- 1 rumena paprika
- 2 bučki
- 300 g jedilne buče
- 4 stroki česna
- 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- 1 rdeča čebula
- 1 žlica harise (po želji)
- 50 g blanširanih mandljev
- 250 g kuskusa
- 3 dl zelenjavne jušne osnove
- naribana lupina in sok 1 limone
- 20 g grobo sesekljane mete
- sol

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 1 rdeča paprika
- 1 rumena paprika
- 2 bučki
- 300 g jedilne buče
- 4 stroki česna
- 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- 1 rdeča čebula
- 1 žlica harise (po želji)
- 50 g blanširanih mandljev
- 250 g kuskusa
- 3 dl zelenjavne jušne osnove
- naribana lupina in sok 1 limone
- 20 g grobo sesekljane mete
- sol
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Papriko očistimo semen in narežemo na kose, velike za grižljaj. Jedilno bučo in bučki narežemo na tanke rezine. Vso zelenjavo razporedimo v pekač, dodamo neolupljene stroke česna, solimo in pokapljamo z dvema žlicama olja. Dobro premešamo in pečemo približno 20 minut. Dodamo na rezine narezano čebulo, hariso (po želji) in mandlje ter pečemo še 20 minut. Zelenjavo ohladimo.
Kuskus stresemo v primerno skledo, prelijemo z vročo zelenjavno osnovo, pokrijemo in pustimo stati 10 minut, nato ga razrahljamo z vilicami.
V skledici zmešamo preostalo olje z limonovim sokom in lupino, v to polivko iztisnemo pečen česen, dobro premešamo in dodamo meto. Polivko prelijemo po pečeni zelenjavi, ki jo nato zmešamo s kuskusom.