© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Njoki z bučno omako s špinačo in kozjim sirom

Sladka buča in kozji sir kot protiutež – ta preprost in hiter recept bo kmalu postal vaš najljubši!

Njoki z bučno omako s špinačo in kozjim sirom

Sladka buča in kozji sir kot protiutež – ta preprost in hiter recept bo kmalu postal vaš najljubši!

Čas priprave 35 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
njoki-z-bucno-omako-s-pinaco-in-kozjim-sirom-1_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 450 g mesa maslene buče
  • 1 strok česna
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 500 g svežih njokov
  • 200 g listov mlade špinače
  • 100 g kozjega sira
  • sol
  • poper
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 450 g mesa maslene buče
  • 1 strok česna
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 500 g svežih njokov
  • 200 g listov mlade špinače
  • 100 g kozjega sira
  • sol
  • poper

Postopek

1

Bučno meso narežemo na manjše kose. Pečico segrejemo na 200 °C. V primerno veliko nepregorno ponev damo bučno meso skupaj s celim strokom česna in oljem, jed začinimo s soljo in poprom ter dobro premešamo. Pečemo približno 20 minut, med peko ponev večkrat pretresemo. Bučno meso mora postati zlato rjavo in mehko.

2

Medtem v zadostni količini vrele slane vode zakuhamo njoke. Nekaj minut, preden so kuhani, jim dodamo še oprane špinačne liste. Nato vse skupaj odcedimo in damo v ponev k bučni mešanici. Vse dobro premešamo, zmehčan česen pa zmečkamo. Razdelimo na krožnike, dodamo kozji sir, posujemo s sveže mletim poprom in postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.