Kaj boste skuhali danes?
Kosmulje v aromatičnem vinskem sirupu
Kosmulje v aromatičnem vinskem sirupu
Sestavine
- 250 g kosmulj
- 100 g kristalnega sladkorja
- 1 dl vode
- 4 dl dišečega traminca (ali jagodni izbor)
- 1 vaniljev strok
Recepti, zaradi katerih boste spremenili mnenje o rdeči pesi
Rdeče pese se drži slab sloves, saj smo predolgo jedli samo vloženo v kis. Pogosto spregledana sestavina skriva izjemen potencial za pripravo slanih in sladkih jedi.
Res enostavne proteinske palačinke za po treningu
Dodajanje beljakovin je zadnje čase v trendu. Preverite, komu koristijo in kako jih dodati.
Siti in zelo zadovoljni za manj kot 5 evrov
Krompirjeva tortilja je dokaz, da lahko iz skromnih sestavin nastane jed, ki prepriča z bogatim okusom in vsestranskostjo.
Sestavine
- 250 g kosmulj
- 100 g kristalnega sladkorja
- 1 dl vode
- 4 dl dišečega traminca (ali jagodni izbor)
- 1 vaniljev strok
Postopek
Kosmulje preberemo, operemo ter odstranimo peclje in nastavke cvetov.
Kristalni sladkor in vodo močno segrevamo, dokler se sladkor ne raztopi. Sladkorni sirup zavremo, dodamo dišeči traminec in prerezan vaniljev strok ter kuhljamo nadaljnjih 5 minut. Nato dodamo kosmulje in jih kuhljamo do mehkega 3 do 5 minut.
Kosmulje lahko kot desert takoj ponudimo ali pa skupaj s sirupom napolnimo v kozarce za vlaganje, steriliziramo pri 100 °C približno 20 minut ter shranimo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Koruzne pogačice
Koruzne pogačice so pripravljene, kot bi mignil, skupaj s solato pa so lahko odlična malica.