© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kosmulje v aromatičnem vinskem sirupu

Kosmulje v aromatičnem vinskem sirupu

Čas priprave 20 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Stachelbeeren in Gewürztraminersirup

Sestavine

  • 250 g kosmulj
  • 100 g kristalnega sladkorja
  • 1 dl vode
  • 4 dl dišečega traminca (ali jagodni izbor)
  • 1 vaniljev strok
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 250 g kosmulj
  • 100 g kristalnega sladkorja
  • 1 dl vode
  • 4 dl dišečega traminca (ali jagodni izbor)
  • 1 vaniljev strok

Postopek

1

Kosmulje preberemo, operemo ter odstranimo peclje in nastavke cvetov.

2

Kristalni sladkor in vodo močno segrevamo, dokler se sladkor ne raztopi. Sladkorni sirup zavremo, dodamo dišeči traminec in prerezan vaniljev strok ter kuhljamo nadaljnjih 5 minut. Nato dodamo kosmulje in jih kuhljamo do mehkega 3 do 5 minut.

3

Kosmulje lahko kot desert takoj ponudimo ali pa skupaj s sirupom napolnimo v kozarce za vlaganje, steriliziramo pri 100 °C približno 20 minut ter shranimo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.