
Solata s peteršiljem in kaprami
Enostavna solata za osvežitev domačega nabora prilog
Solata s peteršiljem in kaprami
Enostavna solata za osvežitev domačega nabora prilog

Sestavine
- majhen šopek peteršilja
- sok 1 limone
- 3 žlice kaper
- 1⁄2 šalotke
- 6 žlic oljčnega olja
- 200 g češnjevega paradižnika
- 2 manjši mehki solati

Večerje, pripravljene v 20 minutah
V hitrem tempu sodobnega vsakdana si po napornem dnevu želimo le še hitro, preprosto in okusno večerjo. Ponujamo nekaj okusnih predlogov!

Kako pravilno shraniti svež paradižnik?
Pravilno shranjevanje paradižnika ni le stvar navade, temveč ključno vpliva na njegov okus. Kako torej poskrbeti, da čim dlje ostane svež, sočen in polnega okusa?

Hitro pripravljen kos mesa, ki se kar stopi v ustih
Vam je med vsemi vrstami rib najboljša svinjska ribica? Nič čudnega, saj gre za mehek in sočen kos mesa, ki ga lahko pripravite na mnogo različnih načinov.
Sestavine
- majhen šopek peteršilja
- sok 1 limone
- 3 žlice kaper
- 1⁄2 šalotke
- 6 žlic oljčnega olja
- 200 g češnjevega paradižnika
- 2 manjši mehki solati
Postopek
Peteršiljeva stebelca drobno sesekljamo, lističe pa grobo. Stebelca damo v veliko skledo in jih zmešamo z limonovim sokom, odcejenimi in drobno sesekljanimi kaprami ter drobno sesekljano šalotko. Z metlico primešamo oljčno olje, solimo in popramo.
Paradižničke razpolovimo, solato ločimo na liste. Dodamo jih v skledo s prelivom, dodamo še peteršiljeve lističe, vse pomešamo in takoj postrežemo.