© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Solata s čilijevo koruzo

V najbolj vročih mesecih leta solate postanejo glavna jed. Tale je še posebno okusna in osvežilna.

Solata s čilijevo koruzo

V najbolj vročih mesecih leta solate postanejo glavna jed. Tale je še posebno okusna in osvežilna.

Čas priprave 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Sestavine

  • 1 manjša rdeča čebula
  • 1 žlica rdečega vinskega kisa
  • ščep sladkorja
  • 4 koruzni storži
  • 30 g masla
  • 1 zvrhana žlica paste iz čilijev chipotle
  • 300 g češnjevega paradižnika
  • 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
  • naribana lupinica in sok 1 bio limete
  • majhen šopek koriandra
  • 2 mali glavici hrustljave solate
  • 50 g oreškov makadamije
  • 1 avokado
  • sol in poper

Sestavine

  • 1 manjša rdeča čebula
  • 1 žlica rdečega vinskega kisa
  • ščep sladkorja
  • 4 koruzni storži
  • 30 g masla
  • 1 zvrhana žlica paste iz čilijev chipotle
  • 300 g češnjevega paradižnika
  • 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
  • naribana lupinica in sok 1 bio limete
  • majhen šopek koriandra
  • 2 mali glavici hrustljave solate
  • 50 g oreškov makadamije
  • 1 avokado
  • sol in poper

Postopek

1

Čebulo narežemo na lističe, jo pomešamo s kisom, ščepom soli in sladkorjem ter postavimo na stran.

2

Zavremo velik lonec osoljene vode, vanjo položimo koruzne storže in jih kuhamo 4 minute, da se zrna delno zmehčajo, nato storže odcedimo in oplaknemo pod mrzlo vodo, da se ohladijo. Osušimo jih s krpo, nato pa vsakega postavimo pokonci na desko in obrežemo zrna. Stržen zavržemo.

3

V veliki ponvi segrejemo maslo, da se speni, nato dodamo koruzo, pasto iz čilijev chipotle in dober ščep soli. Pražimo 6 do 8 minut in ne mešamo prepogosto, da zrna tu in tam počrnijo. Odstavimo z ognja in primešamo razpolovljene paradižničke. Postavimo na stran.

4

Čebuli primešamo olje, limetino lupinico in sok ter večino grobo nasekljanega koriandra, da dobimo preliv. Solimo in popramo po okusu, nato pomešamo s solatnimi listi in vse razporedimo na servirni krožnik. Avokado olupimo, narežemo na rezine in jih položimo na solato. Na vrh naložimo koruzno mešanico. Solato posujemo s popraženimi in grobo nasekljanimi oreški in preostalim koriandrom.

Priljubljeni recepti

Piščančji kebab po grško

Ker smo uporabili bedra namesto prsi, je še posebno sočen

1 h 15 min
Enostavno

Priloga iz paprike in suhega paradižnika

Iščete nove ideje za priloge, ki bi jih postregli k dobrotam z žara?

Enostavno

Krasen limonov kolač s sladkornim oblivom

Limonov kolač za popestritev čajanke

1 h 15 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.