© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Čokoladna rulada s smetano

Čokoladni biskvit se ponuja tudi za druge nadeve!

Čokoladna rulada s smetano

Čokoladni biskvit se ponuja tudi za druge nadeve!

Čas priprave 40 min + hlajenje
Zahtevnost Enostavno
Količina 10 rezin
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
KOCHEN ELSA DEGENHART - SÜSSSPEISEN

Sestavine

biskvit

  • 5 jajc
  • 50 g masla
  • 50 g sladkorja
  • 1 žlica moke
  • 1 žlica belih drobtin
  • 150 g naribane čokolade
  • 50 g naribanih mandljev

nadev

  • 5 dl sladke smetane
  • 1 žlica sladkorja v prahu
  • čokoladni ostružki za posip
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

biskvit

  • 5 jajc
  • 50 g masla
  • 50 g sladkorja
  • 1 žlica moke
  • 1 žlica belih drobtin
  • 150 g naribane čokolade
  • 50 g naribanih mandljev

nadev

  • 5 dl sladke smetane
  • 1 žlica sladkorja v prahu
  • čokoladni ostružki za posip

Postopek

1

Rumenjake, ki smo jih ločili od beljakov, penasto zmešamo z maslom in sladkorjem. Nato vmešamo moko, drobtine in naribano čokolado. Beljak stepemo v čvrst sneg in ga previdno vmešamo v rumenjakovo zmes.

2

Pekač obložimo s pergamentnim papirjem, nanj namažemo biskvitno maso za prst debelo in pečemo v prej ogreti pečici pri 180 °C 10 do 15 minut. Pečen biskvit zvrnemo na kuhinjski prtič, papir odstranimo in še vroč biskvit zvijemo s pomočjo prtiča. Rulado damo za eno uro na hladno.

3

Sladko smetano čvrsto stepemo s sladkorjem. Ohlajeno rulado razvijemo, jo namažemo s tremi četrtinami stepene smetane in ponovno zvijemo. Rulado premažemo s preostalo smetano in potresemo s čokoladnimi ostružki.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.