© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Solata z robidnicami, rdečo peso, kozjim sirom in makovimi krutoni

Pisana poznopoletna solata. Če nimate kozjega sira, vzemite feto.

Solata z robidnicami, rdečo peso, kozjim sirom in makovimi krutoni

Pisana poznopoletna solata. Če nimate kozjega sira, vzemite feto.

Čas priprave 1 h
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4–6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
solata z robidnicami rdeco peso kozjim sirom in makovimi krutoni

Sestavine

  • 600 g surove pese (lahko mešanice rdeče in rumene pese)
  • 175 g robidnic
  • 3 pesti solatnih listov
  • šopek drobnjaka
  • 200 g trdega kozjega sira

makovi krutoni

  • 2 debeli rezini polnozrnatega kruha
  • 1 žlica repičnega olja
  • 1 žlica makovih semen

preliv

  • 50 g robidnic
  • 3 žlice rdečega vinskega kisa
  • 2 žlici repičnega olja
  • 2 žlički angleške gorčice v prahu
  • 1 žlica robidove marmelade
  • 3 šalotke
  • sol
  • poper
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 600 g surove pese (lahko mešanice rdeče in rumene pese)
  • 175 g robidnic
  • 3 pesti solatnih listov
  • šopek drobnjaka
  • 200 g trdega kozjega sira

makovi krutoni

  • 2 debeli rezini polnozrnatega kruha
  • 1 žlica repičnega olja
  • 1 žlica makovih semen

preliv

  • 50 g robidnic
  • 3 žlice rdečega vinskega kisa
  • 2 žlici repičnega olja
  • 2 žlički angleške gorčice v prahu
  • 1 žlica robidove marmelade
  • 3 šalotke
  • sol
  • poper

Postopek

1

Najprej skuhamo peso. Če imamo rdečo in rumeno, ju skuhamo posebej, da ohranita svojo barvo. Peso damo v veliko kozico s hladno vodo, zavremo in kuhamo, da je na sredini mehka, kov gomolj zabodeno zobotrebec. Večje gomolje kuhamo 40 minut, manjše pa okoli 20 minut. Peso stresemo v cedilo in jo pustimo v lijaku, da se ohladi. Nato jo olupimo in odrežemo tudi morebitna stebla. Za to opravilo si nadenemo gumijaste rokavice, da se nam roke ne obarvajo.

2

Pripravimo krutone. Pečico segrejemo na 200 °C. Kruhu obrežemo skorjo in ga narežemo na kocke. Olje, makova semena in kruhove kocke damo v skledo in dobro premešamo, rahlo posolimo in razporedimo na velik pekač. Kocke v pečici pečemo 8 minut, da se hrustljavo zapečejo.

3

Pripravimo preliv. Robidnice rahlo pretlačimo z vilicami. Kis, olje, gorčico v prahu in marmelado zmešamo, solimo in popramo. Šalotko drobno nasekljamo in jo skupaj z robidnicami in njihovim sokom vmešamo v preliv.

4

Pripravimo solato. Kuhano peso narežemo in razporedimo po 4 do 6 krožnikih. V veliki skledi zmešamo solatne liste, krutone, robidnice, narezan drobnjak in nekaj preliva. V skledo nadrobimo še kozji sir, solato premešamo, razdelimo jo po krožnikih, pokapamo z malo preliva in postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.