Kaj boste skuhali danes?
Šunka v solati z grahom in krešo
Šunka v solati z grahom in krešo
Sestavine
- 750 g oluščenega svežega graha (ali zamrznjenega)
- 700 g ohlajene kuhane ali pečene šunke
- velika pest peteršiljevih lističev
- šopek mlade čebulice
- velika pest vodne kreše
preliv
- 7 žlic hladno stiskanega repičnega olja
- 2 žlici jabolčnega kisa
- 3 žlice ostre gorčice
- sol
- poper
Prazniki pred vrati: ideje za okusna darila
Sicer je še dovolj časa, da se na obdarovanje ustrezno pripravite, a če se poznate in veste, da boste darila iskali v zadnjem hipu, morda kar shranite te ideje.
Recept za najboljše domače kuhano vino
Začenja se sezona kuhanega vina. Preberite naše nasvete in pripravite pravi aromatični napitek za zimska druženja.
Ajdovi štruklji s kostanjem – kralji jesenske kuhinje
Ajdovi štruklji so klasika slovenske kuhinje. Z dodatkom kostanja pa postanejo prava jesenska poslastica, ki združi tradicijo in toplino doma.
Sestavine
- 750 g oluščenega svežega graha (ali zamrznjenega)
- 700 g ohlajene kuhane ali pečene šunke
- velika pest peteršiljevih lističev
- šopek mlade čebulice
- velika pest vodne kreše
preliv
- 7 žlic hladno stiskanega repičnega olja
- 2 žlici jabolčnega kisa
- 3 žlice ostre gorčice
- sol
- poper
Postopek
Grah kuhamo v velikem loncu osoljene vode približno 3 minute (ali 1 minuto, če imamo zamrznjenega). Odcedimo ga in oplaknemo z mrzlo vodo, da ustavimo kuhanje. Stepemo vse sestavine za preliv, da dobimo emulzijo.
Šunko natrgamo na kose in jo v veliki skledi zmešamo z grahom, sesekljanim peteršiljem in prelivom, nato solato preložimo na velik servirni pladenj ali na posamezne krožnike. Posujemo z mlado čebulico, narezano na kolobarčke, in vodno krešo ter postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Malinova strjenka
Raita s pečenim jajčevcem
Piščanec v hrustljavi česnovi skorjici
Hrustljavo zapečen piščanec kot ga še ne poznate