
Velikonočni burgerji
Burger z velikonočno šunko, kaj takega!
Velikonočni burgerji
Burger z velikonočno šunko, kaj takega!

Sestavine
- 2 žlički polnozrnate gorčice
- 2 žlici majoneze
- 180 g velikonočne šunke
- 1 žlička kečapa
- 1 žlička tekočega medu
- 3 žlice jabolčnega kisa
- 1⁄2 koromača
- 1 zeleno jabolko
- 1⁄2 manjše glave špičastega zelja
- sol in poper
- 4 bombice za burgerje

Festival Wild West Fest on Fire 2025
Ta konec tedna vrhunska zabava ob Zbiljskem jezeru - trije dnevi countryja, kavbojskih plesov in pravih BBQ dobrot!

Top destinacije za popoln piknik
Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Vse, kar morate vedeti o balzamičnem kisu
Iz italijanske pokrajine Emilija - Romanja, natančneje iz Modene, prihaja eden najbolj cenjenih krovcev italijanske kulinarične dediščine – tradicionalni balzamični kis.
Sestavine
- 2 žlički polnozrnate gorčice
- 2 žlici majoneze
- 180 g velikonočne šunke
- 1 žlička kečapa
- 1 žlička tekočega medu
- 3 žlice jabolčnega kisa
- 1⁄2 koromača
- 1 zeleno jabolko
- 1⁄2 manjše glave špičastega zelja
- sol in poper
- 4 bombice za burgerje
Postopek
V skledici zmešamo gorčico in majonezo ter prihranimo.
V drugi skledi zmešamo natrgano šunko, kečap, med in 1 žlico kisa ter shranimo v hladilnik.
Koromač, jabolko in zelje nastrgamo v veliko skledo, dodamo preostali kis, solimo in popramo ter zmešamo.
Sestavimo burgerje. Bombice prerežemo in jih po prerezanih površinah namažemo z gorčično majonezo. Spodnje polovice obložimo s šunko in solato ter pokrijemo z zgornjimi polovicami bombic. Postrežemo s preostalo solato ob strani