
Solata iz pečenega korenčka, rukole in leče
Solata iz pečenega korenčka, rukole in leče

Sestavine
- 300 g korenja
- 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- lupinica in sok 1 limone
- ½ žličke medu
- ½ žličke polnozrnate gorčice
- 250 g kuhane leče (lahko iz pločevinke)
- ½ kumare
- 80 g oprane rukole
- 1 avokado
- 50 g sira feta
- Sol
- Poper
Preberite tudi

Kako zvežemo pečenko
Če želite, da pečenka ohrani lepo obliko, jo morate pred pripravo dobro povezati z vrvico.

Tri obare, ki vas bodo pogrele na deževen dan
Na deževen dan se nič ne prileže bolj, kot krožnik tople domače obare. Pripravili smo tri slovenske klasike - telečjo obaro, kokošjo obaro in štajersko kislo juho.

Poznate razliko med vietnamskimi in spomladanskimi zvitki?
Odkrijte, kako se vietnamski in spomladanski zvitki razlikujejo, in si shranite naša dva preizkušena recepta s fotografijami postopka korak za korakom.
Sestavine
- 300 g korenja
- 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- lupinica in sok 1 limone
- ½ žličke medu
- ½ žličke polnozrnate gorčice
- 250 g kuhane leče (lahko iz pločevinke)
- ½ kumare
- 80 g oprane rukole
- 1 avokado
- 50 g sira feta
- Sol
- Poper
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Korenčke ostrgamo ali olupimo in po dolgem prepolovimo, nato jih pomešamo z 1 žlico olja ter malo soli in popra. Razporedimo jih na pekač in pečemo 30 do 35 minut, da se zmehčajo in so ob robovih malo ožgani.
Kumaro narežemo na koščke, avokado olupimo, mu odstranimo koščico in ga narežemo na rezine. Sir feta nadrobimo. Za preliv dobro zmešamo preostalo olje, limonovo lupinico in sok, med in gorčico. Ko je korenček pečen, ga zmešamo s preostalimi sestavinami, zabelimo in ponudimo.
Nasvet
Lečo lahko skuhamo tudi sami. Pred kuhanjem je ni treba namakati, kuhamo jo 45 minut (leča za hitro pripravo pa je kuhana že v 10 minutah).