
Salsa iz pečene paprike
Salsa iz pečene paprike

Sestavine
- 2 rdeči papriki
- 6 zrelih paradižnikov
- 1 strok česna
- sok 1 limete
- 1 žlica ekstra deviškega oljčnega olja
- 1 rdeča čebula
- majhen šopek koriandra ali peteršilja
- sol
- tabasko (po želji)

Iščemo babice z najboljšimi recepti!
Tudi vaša babica kuha jed, ki vam poboža dušo in vas vrne v otroštvo? Pošljite nam njen recept in osvojite nagrado!

Večno vprašanje: kako pravilno uporabiti želatino
Na nas se je obrnil bralec, ki se je med obiskom trgovine spraševal, katero želatino naj kupi in v čem so prednosti posamezne vrste.

Želite dalj časa ostati siti? Potem pri kuhanju uporabite to živilo!
Ne glede na to, ali si jo postrežemo kot kremni namaz, hrustljav prigrizek ali hranljivo osnovo glavne jedi – čičerika si zasluži stalno mesto v vsakem gospodinjstvu.
Sestavine
- 2 rdeči papriki
- 6 zrelih paradižnikov
- 1 strok česna
- sok 1 limete
- 1 žlica ekstra deviškega oljčnega olja
- 1 rdeča čebula
- majhen šopek koriandra ali peteršilja
- sol
- tabasko (po želji)
Postopek
Papriki po dolgem razpolovimo, jih s prerezano stranjo navzdol položimo na papir za peko in pod vročim žarom v pečici pečemo toliko časa, da lupina počrni. Nato jih preložimo v skledo, pokrijemo in počakamo, da se ohladijo. Ohlajenim olupimo kožo in odstranimo semena.
Čebulo olupimo in jo fino sesekljamo. Tudi koriander sesekljamo. Paradižnike razpolovimo in jim odstranimo semenje. Damo jih v multipraktik s strtim strokom česna, limetinim sokom in žlico olja. Dodamo še pečeno papriko in vse grobo sesekljamo. V maso vmešamo sesekljano čebulo in koriander, solimo in po želji začinimo s kančkom tabaska.