
Salsa iz pečene paprike
Salsa iz pečene paprike

Sestavine
- 2 rdeči papriki
- 6 zrelih paradižnikov
- 1 strok česna
- sok 1 limete
- 1 žlica ekstra deviškega oljčnega olja
- 1 rdeča čebula
- majhen šopek koriandra ali peteršilja
- sol
- tabasko (po želji)

Okusni poletni recepti za jedi iz mladih bučk
Sezona bučk je. Najboljše so mlade in sveže, zato kar v ponev z njimi. Okusno kosilo bo kmalu na mizi.

Pripravite dunajske zrezke, kot se spodobi
Dunajski zrezek je znamenita avstrijska klasika in ena najljubših jedi Arnolda Schwarzenegger. Priznamo, tudi nam je všeč – a le, če pripravljen pravilno.

Tako naredite popolno krhko testo za pite
Pita je ena tistih dobrot, ki s svojo preprostostjo in rustikalnim šarmom vedno znova navduši. A pod nadevom se skriva pomembna skrivnost: popolno krhko testo.
Sestavine
- 2 rdeči papriki
- 6 zrelih paradižnikov
- 1 strok česna
- sok 1 limete
- 1 žlica ekstra deviškega oljčnega olja
- 1 rdeča čebula
- majhen šopek koriandra ali peteršilja
- sol
- tabasko (po želji)
Postopek
Papriki po dolgem razpolovimo, jih s prerezano stranjo navzdol položimo na papir za peko in pod vročim žarom v pečici pečemo toliko časa, da lupina počrni. Nato jih preložimo v skledo, pokrijemo in počakamo, da se ohladijo. Ohlajenim olupimo kožo in odstranimo semena.
Čebulo olupimo in jo fino sesekljamo. Tudi koriander sesekljamo. Paradižnike razpolovimo in jim odstranimo semenje. Damo jih v multipraktik s strtim strokom česna, limetinim sokom in žlico olja. Dodamo še pečeno papriko in vse grobo sesekljamo. V maso vmešamo sesekljano čebulo in koriander, solimo in po želji začinimo s kančkom tabaska.