Kaj boste skuhali danes?
Salsa iz pečene paprike
Salsa iz pečene paprike
Sestavine
- 2 rdeči papriki
- 6 zrelih paradižnikov
- 1 strok česna
- sok 1 limete
- 1 žlica ekstra deviškega oljčnega olja
- 1 rdeča čebula
- majhen šopek koriandra ali peteršilja
- sol
- tabasko (po želji)
Recepti chefa Jerneja Fonde: Postanite zvezda praznične večerje
Iščete ideje za božično ali novoletno večerjo? Jernej Fonda iz Hiša Lisjak razkriva recepte, s katerimi boste navdušili goste.
Se vam je praznična sladica ponesrečila? Rešite jo v 10 minutah
Z dobrimi nameni smo se lotili priprave praznične sladice, a se žal ni posrečila. Brez skrbi, vsakemu se lahko zgodi – to je rešitev.
Preprost božični kruh z dolgo tradicijo
Božični kruh s suhim sadjem poznamo pod številnimi imeni, a prav vsaka različica služi kot sladek opomin, da je tradicijo treba spoštovati in ohranjati.
Sestavine
- 2 rdeči papriki
- 6 zrelih paradižnikov
- 1 strok česna
- sok 1 limete
- 1 žlica ekstra deviškega oljčnega olja
- 1 rdeča čebula
- majhen šopek koriandra ali peteršilja
- sol
- tabasko (po želji)
Postopek
Papriki po dolgem razpolovimo, jih s prerezano stranjo navzdol položimo na papir za peko in pod vročim žarom v pečici pečemo toliko časa, da lupina počrni. Nato jih preložimo v skledo, pokrijemo in počakamo, da se ohladijo. Ohlajenim olupimo kožo in odstranimo semena.
Čebulo olupimo in jo fino sesekljamo. Tudi koriander sesekljamo. Paradižnike razpolovimo in jim odstranimo semenje. Damo jih v multipraktik s strtim strokom česna, limetinim sokom in žlico olja. Dodamo še pečeno papriko in vse grobo sesekljamo. V maso vmešamo sesekljano čebulo in koriander, solimo in po želji začinimo s kančkom tabaska.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Zapečeni jajčevci z govedino in parmezanom
Odlična jed z jajčevci za spomin na poletje