
Solata iz korenčka in sladkornega graha
Sladka, barvita in hranljiva
Solata iz korenčka in sladkornega graha
Sladka, barvita in hranljiva

Sestavine
- 1 žlica omake hoisin
- sok ½ limete
- 2-centimetrski kos svežega ingverja
- 200 g sladkornega graha
- 3 večji korenčki
- majhen šopek koriandra (ali peteršilja)
Preberite tudi

Mala šola izdelave testenin: slastna italijanska pašta
Zelo pomembne so dobre sestavine, predvsem kakovostna moka. Vesna Milek Recko razkriva, kako lahko z malo vztrajnosti in vaje ustvarite odlične testenine.

Spomladanske pečenke iz pečice
Preprosti recepti za spomladanske pečenke - piščančja, svinjska, goveja, jagnječja in celo veganska "pečenka" za obiske, ki ne jedo mesa.

Tako pravilno nabrusite nož
Odkrijte, kako pravilno brusiti kuhinjski nož in podaljšati njegovo življenjsko dobo. Preprosti nasveti za varno in učinkovito brušenje doma.
Sestavine
- 1 žlica omake hoisin
- sok ½ limete
- 2-centimetrski kos svežega ingverja
- 200 g sladkornega graha
- 3 večji korenčki
- majhen šopek koriandra (ali peteršilja)
Postopek
Ingver olupimo in naribamo ter pripravimo preliv. Omako, limetin sok in ingver zmešamo z 2 žlicama hladne vode.
Sladkorni grah tanko narežemo, korenje grobo naribamo, koriander pa grobo nasekljamo. Vse skupaj damo v veliko skledo in zmešamo. Prelijemo s prelivom, premešamo in postrežemo.