
Jelenovi steaki z robidovo omako
Jelenovi steaki z robidovo omako

Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- 2 debela jelenova steaka ali 4 medaljoni
- 1 žlica balzamičnega kisa
- 1,5 dl goveje jušne osnove
- 2 žlici želeja iz rdečega ribeza
- 1 strt strok česna
- 85 g svežih ali zamrznjenih robidnic

Nagradna igra: potegujte se za kuharsko knjigo
Zaupajte nam svojo najljubšo poletno jed in sodelujte v nagradni igri: podarjamo dve kuharski knjigi Poletne slaščice in napitki!

To so triki za popolno cezarjevo solato
Cezarjeva solata je ena tistih jedi, ki je hkrati preprosta in prefinjena. Na videz le skupek solatnih listov, piščanca, krutonov in preliva, v resnici pa igra okusov in tekstur, kjer šteje prav vsak detajl.

Osvežitev, ki je lahko veliko več kot le zamrznjena voda
Led je nepogrešljiv spremljevalec toplih dni, a zakaj bi ostali pri klasičnih ledenih kockah, če lahko iz njih naredimo pravi mali kulinarični dodatek? Led lahko postane sestavina, ki pijači doda okus, barvo in značaj.
Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- 2 debela jelenova steaka ali 4 medaljoni
- 1 žlica balzamičnega kisa
- 1,5 dl goveje jušne osnove
- 2 žlici želeja iz rdečega ribeza
- 1 strt strok česna
- 85 g svežih ali zamrznjenih robidnic
Postopek
V ponvi segrejemo olje in na njem pečemo steake 5 minut, nato jih obrnemo in pečemo še 3 do 5 minut, odvisno od tega, kako pečene želimo in kako debeli so steaki (za dobro pečeno meso jih pečemo po 5 do 6 minut na vsaki strani). Steake vzamemo iz ponve in jih pustimo malo počivati.
V ponev dodamo balzamični kis, prilijemo jušno osnovo, dodamo še ribezov žele in strt česen. Na precej močnem ognju dobro zmešamo, nato dodamo robidnice in kuhamo, da se zmehčajo. Jelenove steake ponudimo z omako, krompirjevim pirejem z zeleno in kuhanim brokolijem.
Krompirjev pire z zeleno
Majhen gomolje zelene temeljito olupimo, olupimo še 3 krompirje in oboje narežemo na koščke. V osoljenem kropu skuhamo do mehkega, odcedimo, dodamo maslo, pretlačimo in po potrebi dodatno začinimo.