© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Pikantna svinjina z jajčevci

Zraven pa postrežemo skledico riža

Pikantna svinjina z jajčevci

Zraven pa postrežemo skledico riža

Čas priprave 35 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Spicy Pork and AubergineLow fat feastsPg 31-32

Sestavine

  • 1,5 žlice oljčnega olja
  • 2 čebuli
  • 1 majhen jajčevec (pribl. 250 g)
  • 500 g svinjske ribice
  • 2 rdeči papriki
  • 2 žlici blagega karijevega praška
  • 1 pločevinka (400 g) paradižnika (pelatov)
  • 1–1,5 dl vode
  • sol
  • poper
  • riž basmati za prilogo
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 1,5 žlice oljčnega olja
  • 2 čebuli
  • 1 majhen jajčevec (pribl. 250 g)
  • 500 g svinjske ribice
  • 2 rdeči papriki
  • 2 žlici blagega karijevega praška
  • 1 pločevinka (400 g) paradižnika (pelatov)
  • 1–1,5 dl vode
  • sol
  • poper
  • riž basmati za prilogo

Postopek

1

Čebulo olupimo in narežemo na tanke rezine. Jajčevec narežemo na majhne kocke, meso pa na primerne rezine. Papriko razpolovimo, odstranimo semenje in narežemo na debelejše trakove. V veliki ponvi z neoprijemljivim dnom segrejemo oljčno olje in pražimo čebulo in jajčevec približno 8 minut, da se zmehčata in zlato rjavo obarvata. Pogosto premešamo.

2

V ponev damo meso in pražimo 5 minut, da začne rjaveti; občasno premešamo. Dodamo papriko in ob stalnem mešanju pražimo še 3 minute, da se zmehča.

3

Potresemo s karijevim praškom, pražimo minuto, nato dodamo pelate z njihovo tekočino in malo vode. Dobro premešamo, solimo in popramo, ponev pokrijemo in dušimo še 5 minut, da se paradižnik razpusti in nastane gosta omaka. Če je omaka pregosta, dodamo še malo vode. Postrežemo s kuhanim rižem basmati.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.