Kaj boste skuhali danes?
Rjavčki
Rjavčki
Sestavine
- 0,6 dl vode
- 160 g masla
- 300 g sladkorja
- 450 g temnega čokoladnega obliva
- 4 jajca
- 250 g moke
- 1 žlička pecilnega praška
- 250 g nasekljanih ameriških orehov pekanov (lahko jih nadomestimo z navadnimi orehi ali lešniki)
Krepka zimska jed, ki je v ponos Prekmurcem
Bujta repa je tradicionalna prekmurska jed iz enega lonca, ki so jo nekdaj pripravljali v času kolin.
Preden se odločite, da vas ne gane potica, preizkusite ta recept
Sodobna zvezda praznične mize, ki bo prepričala vse skeptike, ki jim tradicionalni nadevi ne dišijo – poiskali smo najboljši recept za čokoladno potico.
Božansko družinsko kosilo iz enega lonca
Iščete kosilo, ki ga pripravite v enem loncu? Ta res preprost recept za piščančja stegna s testeninskim rižkom v bogati mediteranski omaki nas je prepričal.
Sestavine
- 0,6 dl vode
- 160 g masla
- 300 g sladkorja
- 450 g temnega čokoladnega obliva
- 4 jajca
- 250 g moke
- 1 žlička pecilnega praška
- 250 g nasekljanih ameriških orehov pekanov (lahko jih nadomestimo z navadnimi orehi ali lešniki)
Postopek
Nad vodno kopeljo segrejemo vodo z maslom, sladkorjem in čokoladnim oblivom. Ko se sestavine raztopijo, dodamo jajca in z mešalnikom hitro zmešamo.
Moko s pecilnim praškom presejemo in z metlico za sneg vmešamo v maso. Na koncu vmešamo še nasekljane orehe.
Čokoladno maso namažemo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko (približno 3 cm visoko) in pečemo pri 170 °C približno 25 do 30 minut.
Ko se pecivo ohladi, ga narežemo na poljubne koščke.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Martinova rižota z rdečim vinom, raco in gobami
Martinova pojedina je lahko tudi malce manj klasična
Kumarična solata s popečeno tunino
Slastna in sveža poletna solata s kumarami in tunino
Piščanec v omaki s sladkim vinom, s česnom in šampinjoni
Kombinacija, ki navdušuje!