
Kaj boste skuhali danes?
Rjavčki
Rjavčki

Sestavine
- 0,6 dl vode
- 160 g masla
- 300 g sladkorja
- 450 g temnega čokoladnega obliva
- 4 jajca
- 250 g moke
- 1 žlička pecilnega praška
- 250 g nasekljanih ameriških orehov pekanov (lahko jih nadomestimo z navadnimi orehi ali lešniki)

Kralji Jadranskega morja: kvarnerski škampi na tri načine
Kvarnerski škampi veljajo za eno največjih kulinaričnih dobrot Jadranskega morja. Njihovo nežno meso cenijo vrhunski kuharji in ljubitelji morske hrane po vsem svetu.

Recept iz Zasipa pri Bledu: tepke v jedi, ki je ne bi pričakovali
Ste vedeli, da imajo posušene tepke rok trajanja kar osem let in da iz njih lahko pripravljamo tako sladke kot slane jedi?

Popolni rezanci iz samo nekaj sestavin in v 20 minutah
Hiter recept za rezance z maslom in žajbljem, pripravljen v manj kot 20 minutah. Preprosta jed z bogatim okusom, popolna za hitro kosilo ali večerjo.
Sestavine
- 0,6 dl vode
- 160 g masla
- 300 g sladkorja
- 450 g temnega čokoladnega obliva
- 4 jajca
- 250 g moke
- 1 žlička pecilnega praška
- 250 g nasekljanih ameriških orehov pekanov (lahko jih nadomestimo z navadnimi orehi ali lešniki)
Postopek
Nad vodno kopeljo segrejemo vodo z maslom, sladkorjem in čokoladnim oblivom. Ko se sestavine raztopijo, dodamo jajca in z mešalnikom hitro zmešamo.
Moko s pecilnim praškom presejemo in z metlico za sneg vmešamo v maso. Na koncu vmešamo še nasekljane orehe.
Čokoladno maso namažemo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko (približno 3 cm visoko) in pečemo pri 170 °C približno 25 do 30 minut.
Ko se pecivo ohladi, ga narežemo na poljubne koščke.