© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Rjavčki

Rjavčki

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina 1 pekač
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Bildflug

Sestavine

  • 0,6 dl vode
  • 160 g masla
  • 300 g sladkorja
  • 450 g temnega čokoladnega obliva
  • 4 jajca
  • 250 g moke
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 250 g nasekljanih ameriških orehov pekanov (lahko jih nadomestimo z navadnimi orehi ali lešniki)

Sestavine

  • 0,6 dl vode
  • 160 g masla
  • 300 g sladkorja
  • 450 g temnega čokoladnega obliva
  • 4 jajca
  • 250 g moke
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 250 g nasekljanih ameriških orehov pekanov (lahko jih nadomestimo z navadnimi orehi ali lešniki)

Postopek

1

Nad vodno kopeljo segrejemo vodo z maslom, sladkorjem in čokoladnim oblivom. Ko se sestavine raztopijo, dodamo jajca in z mešalnikom hitro zmešamo.

2

Moko s pecilnim praškom presejemo in z metlico za sneg vmešamo v maso. Na koncu vmešamo še nasekljane orehe.

3

Čokoladno maso namažemo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko (približno 3 cm visoko) in pečemo pri 170 °C približno 25 do 30 minut.

4

Ko se pecivo ohladi, ga narežemo na poljubne koščke.

Priljubljeni recepti

Martinova rižota z rdečim vinom, raco in gobami

Martinova pojedina je lahko tudi malce manj klasična

40 min
Enostavno

Kumarična solata s popečeno tunino

Slastna in sveža poletna solata s kumarami in tunino

40 min
Enostavno

Portugalska fižolova enolončnica

Feijoada a Portuguesa

2 h 30 min
Enostavno

Piščanec v omaki s sladkim vinom, s česnom in šampinjoni

Kombinacija, ki navdušuje!

1 h 45 min
Srednje zahtevno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.