Kaj boste skuhali danes?
Rjavčki
Rjavčki
Sestavine
- 0,6 dl vode
- 160 g masla
- 300 g sladkorja
- 450 g temnega čokoladnega obliva
- 4 jajca
- 250 g moke
- 1 žlička pecilnega praška
- 250 g nasekljanih ameriških orehov pekanov (lahko jih nadomestimo z navadnimi orehi ali lešniki)
Taco burgerji: kombinacija, ki vas bo zasvojila
Taco burger je hitra, hrustljava in noro okusna fuzija tortilje in sočnega burgerja. Preprost recept za sproščeno kosilo ali večerjo.
Z alpskih smučišč v naše domove: pripravite priljubljene germknödle
Mehki kvašeni cmok germknödel je specialiteta iz Avstrije in Bavarske, ki jo dobro poznajo obiskovalci smučišč, a privoščite si ga lahko tudi brez obutih pancerjev.
Nebeško dobre orehove palačinke s smetano
Kuhanje je zanjo umetnost in čustvo v enem. Eugenija Carl prisega na sladko pregreho, ki nikoli ne razočara – orehove palačinke s smetano.
Sestavine
- 0,6 dl vode
- 160 g masla
- 300 g sladkorja
- 450 g temnega čokoladnega obliva
- 4 jajca
- 250 g moke
- 1 žlička pecilnega praška
- 250 g nasekljanih ameriških orehov pekanov (lahko jih nadomestimo z navadnimi orehi ali lešniki)
Postopek
Nad vodno kopeljo segrejemo vodo z maslom, sladkorjem in čokoladnim oblivom. Ko se sestavine raztopijo, dodamo jajca in z mešalnikom hitro zmešamo.
Moko s pecilnim praškom presejemo in z metlico za sneg vmešamo v maso. Na koncu vmešamo še nasekljane orehe.
Čokoladno maso namažemo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko (približno 3 cm visoko) in pečemo pri 170 °C približno 25 do 30 minut.
Ko se pecivo ohladi, ga narežemo na poljubne koščke.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Jagodna beljakova rulada
Beljakov nikoli ne zavrzite, raje jih spremenite v slastno rulado