© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Rjavčki

Rjavčki

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina 1 pekač
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Bildflug

Sestavine

  • 0,6 dl vode
  • 160 g masla
  • 300 g sladkorja
  • 450 g temnega čokoladnega obliva
  • 4 jajca
  • 250 g moke
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 250 g nasekljanih ameriških orehov pekanov (lahko jih nadomestimo z navadnimi orehi ali lešniki)
benedict, holandsk

Ta trik je nujen za dobro holandsko omako

Prečiščeno maslo je čista maščoba, pridobljena iz masla, brez vseh trdnih delcev (ogljikovih hidratov, beljakovin, holesterola in vode). Odlično je za pripravo različnih omak, kot je na primer holandska omaka.

Sestavine

  • 0,6 dl vode
  • 160 g masla
  • 300 g sladkorja
  • 450 g temnega čokoladnega obliva
  • 4 jajca
  • 250 g moke
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 250 g nasekljanih ameriških orehov pekanov (lahko jih nadomestimo z navadnimi orehi ali lešniki)

Postopek

1

Nad vodno kopeljo segrejemo vodo z maslom, sladkorjem in čokoladnim oblivom. Ko se sestavine raztopijo, dodamo jajca in z mešalnikom hitro zmešamo.

2

Moko s pecilnim praškom presejemo in z metlico za sneg vmešamo v maso. Na koncu vmešamo še nasekljane orehe.

3

Čokoladno maso namažemo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko (približno 3 cm visoko) in pečemo pri 170 °C približno 25 do 30 minut.

4

Ko se pecivo ohladi, ga narežemo na poljubne koščke.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.