Kaj boste skuhali danes?
Kuhana govedina s toplim jabolčnim hrenom
Jabolka se dobro podajo tudi kot priloga k mesnim jedem.
Kuhana govedina s toplim jabolčnim hrenom
Jabolka se dobro podajo tudi kot priloga k mesnim jedem.
Sestavine
- 500 g govejega mesa
- jušna zelenjava (korenček, šalotka, zélena, rumena koleraba, por)
- 1,5 litra goveje juhe
- 2 žlici sladke začimbne gorčice
- 8 jabolk
- cimetova skorjica
- 3 klinčki
- sok 1 limone
- 4 žlice kristalnega sladkorja
- 0,4 dl jabolčnega žganja
- 4 žlice sveže naribanega hrena
- sol
- poper
- narezan drobnjak
Pica, ki je obnorela svet: hitro, beljakovinsko in noro okusno
Sveži zrnati sir je v zadnjem času postal eden izmed najbolj priljubljenih živil. Razlogov, zakaj, je veliko. Danes iz njega pripravljamo 'cottage cheese' pico.
Hitra večerja na žlico, ki ne obteži želodca
Barvita paradižnikova juha s testeninami in čičerko je vse, kar si želimo ob zaključku napornega dne.
Piškoti, ki so tako slastni, da bodo izginili v hipu
Piškoti z belo čokolado in brusnicami so med najbolj priljubljenimi recepti za praznične slaščice. Preverite, kaj lahko naredite, da jih ne bo prehitro zmanjkalo.
Sestavine
- 500 g govejega mesa
- jušna zelenjava (korenček, šalotka, zélena, rumena koleraba, por)
- 1,5 litra goveje juhe
- 2 žlici sladke začimbne gorčice
- 8 jabolk
- cimetova skorjica
- 3 klinčki
- sok 1 limone
- 4 žlice kristalnega sladkorja
- 0,4 dl jabolčnega žganja
- 4 žlice sveže naribanega hrena
- sol
- poper
- narezan drobnjak
Postopek
Meso damo z jušno zelenjavo v vročo govejo juho in ga do mehkega skuhamo; v juhi naj se ohladi.
Jabolka olupimo in odstranimo peščišča. Lupine kuhamo v pol litra vode, ki smo ji dodali cimetovo skorjico, klinčke, limonov sok in kristalni sladkor. Ko se lupine v prevretku ohladijo, vse skupaj pretlačimo in vmešamo jabolčno žganje. V hladno jabolčno osnovo naribamo jabolka ter vse skupaj začinimo s hrenom, soljo in poprom. Ponovno močno segrejemo in po okusu začinimo.
Kuhano govedino narežemo na rezine, v juhi segrejemo, nato pa dobro odcedimo in rezine tanko namažemo z začimbno gorčico. Rezine govejega mesa serviramo na krožnike s pripravljenim jabolčnim hrenom; potresemo s kolobarčki drobnjaka in ponudimo.
Priljubljeni recepti
Čokoladni kolač s hruškami
Skledice z bulgurjem in kvinojo
Iščete recepte za kosilo v službi ali zdravo večerjo, ki jo lahko pripravite vnaprej? Čisto preprosto je. Tu sta dva recepta z enako osnovo, da bo vse skupaj še lažje.