© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kuhana govedina s toplim jabolčnim hrenom

Jabolka se dobro podajo tudi kot priloga k mesnim jedem.

Kuhana govedina s toplim jabolčnim hrenom

Jabolka se dobro podajo tudi kot priloga k mesnim jedem.

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
kuhana-govedina-s-toplim-jabolcnim-hrenom_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 500 g govejega mesa
  • jušna zelenjava (korenček, šalotka, zélena, rumena koleraba, por)
  • 1,5 litra goveje juhe
  • 2 žlici sladke začimbne gorčice
  • 8 jabolk
  • cimetova skorjica
  • 3 klinčki
  • sok 1 limone
  • 4 žlice kristalnega sladkorja
  • 0,4 dl jabolčnega žganja
  • 4 žlice sveže naribanega hrena
  • sol
  • poper
  • narezan drobnjak
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 500 g govejega mesa
  • jušna zelenjava (korenček, šalotka, zélena, rumena koleraba, por)
  • 1,5 litra goveje juhe
  • 2 žlici sladke začimbne gorčice
  • 8 jabolk
  • cimetova skorjica
  • 3 klinčki
  • sok 1 limone
  • 4 žlice kristalnega sladkorja
  • 0,4 dl jabolčnega žganja
  • 4 žlice sveže naribanega hrena
  • sol
  • poper
  • narezan drobnjak

Postopek

1

Meso damo z jušno zelenjavo v vročo govejo juho in ga do mehkega skuhamo; v juhi naj se ohladi.

2

Jabolka olupimo in odstranimo peščišča. Lupine kuhamo v pol litra vode, ki smo ji dodali cimetovo skorjico, klinčke, limonov sok in kristalni sladkor. Ko se lupine v prevretku ohladijo, vse skupaj pretlačimo in vmešamo jabolčno žganje. V hladno jabolčno osnovo naribamo jabolka ter vse skupaj začinimo s hrenom, soljo in poprom. Ponovno močno segrejemo in po okusu začinimo.

3

Kuhano govedino narežemo na rezine, v juhi segrejemo, nato pa dobro odcedimo in rezine tanko namažemo z začimbno gorčico. Rezine govejega mesa serviramo na krožnike s pripravljenim jabolčnim hrenom; potresemo s kolobarčki drobnjaka in ponudimo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.