
Kuhana govedina s toplim jabolčnim hrenom
Jabolka se dobro podajo tudi kot priloga k mesnim jedem.
Kuhana govedina s toplim jabolčnim hrenom
Jabolka se dobro podajo tudi kot priloga k mesnim jedem.

Sestavine
- 500 g govejega mesa
- jušna zelenjava (korenček, šalotka, zélena, rumena koleraba, por)
- 1,5 litra goveje juhe
- 2 žlici sladke začimbne gorčice
- 8 jabolk
- cimetova skorjica
- 3 klinčki
- sok 1 limone
- 4 žlice kristalnega sladkorja
- 0,4 dl jabolčnega žganja
- 4 žlice sveže naribanega hrena
- sol
- poper
- narezan drobnjak

Picerija D10's - čista desetica na Pagu
Odkrili smo najboljšo picerijo na otoku Pagu in zagotovo eno najboljših v Dalmaciji

5 načinov, kako pripraviti piščanca poleti
Piščančje meso je zaradi svoje nežne teksture, nizke vsebnosti maščob in vsestranske uporabe ena najbolj priročnih sestavin poletne kuhinje.

Recept za vložene bučke, ki se mu ne boste mogli upreti
Sedaj, ko smo jih spekli, nadevali, skuhali, podušili, soparili in še kaj, je čas, da pripravimo še vložene bučke. Tokrat z vami delimo naš najljubši recept.
Sestavine
- 500 g govejega mesa
- jušna zelenjava (korenček, šalotka, zélena, rumena koleraba, por)
- 1,5 litra goveje juhe
- 2 žlici sladke začimbne gorčice
- 8 jabolk
- cimetova skorjica
- 3 klinčki
- sok 1 limone
- 4 žlice kristalnega sladkorja
- 0,4 dl jabolčnega žganja
- 4 žlice sveže naribanega hrena
- sol
- poper
- narezan drobnjak
Postopek
Meso damo z jušno zelenjavo v vročo govejo juho in ga do mehkega skuhamo; v juhi naj se ohladi.
Jabolka olupimo in odstranimo peščišča. Lupine kuhamo v pol litra vode, ki smo ji dodali cimetovo skorjico, klinčke, limonov sok in kristalni sladkor. Ko se lupine v prevretku ohladijo, vse skupaj pretlačimo in vmešamo jabolčno žganje. V hladno jabolčno osnovo naribamo jabolka ter vse skupaj začinimo s hrenom, soljo in poprom. Ponovno močno segrejemo in po okusu začinimo.
Kuhano govedino narežemo na rezine, v juhi segrejemo, nato pa dobro odcedimo in rezine tanko namažemo z začimbno gorčico. Rezine govejega mesa serviramo na krožnike s pripravljenim jabolčnim hrenom; potresemo s kolobarčki drobnjaka in ponudimo.