Kaj boste skuhali danes?
Kvinojina solata s kumaro
Lahka solata, ki bo postala vaša najljubša
Kvinojina solata s kumaro
Lahka solata, ki bo postala vaša najljubša
Sestavine
- 200 g kvinoje
- sok 1–2 limon
- 4 žlice oljčnega olja
- majhen šopek mete
- majhen šopek peteršilja
- šopek mlade čebulice
- 1 manjša kumara
- pest nasekljanih orehov
- sol
- poper
Vsak dan medenjak: nova družinska adventna tradicija
Medenjaki so imenitni tudi za okraševanje in obdarovanje. Okrasimo drevesce ali pa izdelajmo adventni koledar, s katerim bo vsak dan poln prazničnega pričakovanja.
Naveličani enoličnih zajtrkov? Preizkusite te recepte
Ovseni kosmiči so zdravi, hranljivi in čudovito vsestranski. Z nekaj izvirnosti si lahko vsak dan pričaramo povsem nov in slasten zajtrk.
David Vračko: Njegova najnovejša pogruntavščina je MakDonalc
David Vračko je eden tistih chefov, ki kuhanje živijo. Obed pod njegovo taktirko pa je vsakič unikatno kuharsko gledališče.
Sestavine
- 200 g kvinoje
- sok 1–2 limon
- 4 žlice oljčnega olja
- majhen šopek mete
- majhen šopek peteršilja
- šopek mlade čebulice
- 1 manjša kumara
- pest nasekljanih orehov
- sol
- poper
Postopek
Meto in peteršilj operemo in drobno nasekljamo. Čebulo očistimo in prav tako nasekljamo. Kumaro olupimo, ji odstranimo semena in narežemo na kocke.
Kvinojo operemo pod tekočo vodo, nato jo dobro odcedimo. Damo jo v kozico s približno dvakratno količino vode, kot je kvinoje. Zavremo, pokrijemo, ogenj zmanjšamo in kuhljamo približno 10 minut. Ogenj ugasnemo, kvinojo malo ohladimo, nato pa odcedimo.
Kvinojo začinimo s soljo in poprom, vmešamo limonov sok in olje ter vse skupaj ohladimo. V ohlajeno kvinojo vmešamo še meto in peteršilj, mlado čebulico, kumaro in orehe. Premešamo in solato postrežemo.