Kaj boste skuhali danes?
Puranji fileji z žara s kvinojino solato
Lahka jed z grškim pridihom
Puranji fileji z žara s kvinojino solato
Lahka jed z grškim pridihom
Sestavine
- 220 g kvinoje
- 25 g masla
- 1 rdeč čili
- 1 strok česna
- 400 g mini puranjih filejev
- 1,5 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- 300 g češnjevega paradižnika
- pest črnih oliv kalamata brez koščic
- 1 rdeča čebula
- 100 g sira feta
- manjši šopek mete
- sok in lupina ½ limone
- sol
- poper
Vsak dan medenjak: nova družinska adventna tradicija
Medenjaki so imenitni tudi za okraševanje in obdarovanje. Okrasimo drevesce ali pa izdelajmo adventni koledar, s katerim bo vsak dan poln prazničnega pričakovanja.
Naveličani enoličnih zajtrkov? Preizkusite te recepte
Ovseni kosmiči so zdravi, hranljivi in čudovito vsestranski. Z nekaj izvirnosti si lahko vsak dan pričaramo povsem nov in slasten zajtrk.
David Vračko: Njegova najnovejša pogruntavščina je MakDonalc
David Vračko je eden tistih chefov, ki kuhanje živijo. Obed pod njegovo taktirko pa je vsakič unikatno kuharsko gledališče.
Sestavine
- 220 g kvinoje
- 25 g masla
- 1 rdeč čili
- 1 strok česna
- 400 g mini puranjih filejev
- 1,5 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- 300 g češnjevega paradižnika
- pest črnih oliv kalamata brez koščic
- 1 rdeča čebula
- 100 g sira feta
- manjši šopek mete
- sok in lupina ½ limone
- sol
- poper
Postopek
Čili očistimo semen in drobno nasekljamo. Česen olupimo in stremo. Paradižnik operemo in grobo narežemo. Čebulo olupimo in jo narežemo na tanke rezine. Meto nasekljamo. Kvinojo skuhamo po navodilih z embalaže, nato jo splaknemo pod hladno vodo in dobro odcedimo.
V dovolj veliko skledo stresemo paradižnik, olive, čebulo, zdrobljen sir in meto. Vmešamo kuhano kvinojo in prilijemo preostalo olje ter limonov sok in lupino. Začinimo s soljo in poprom.
Maslo, čili in česen zmešamo v pasto. Puranje fileje premažemo z 2 žličkama olja in jih začinimo s soljo in poprom. Položimo jih na vroč žar (ali ponev z rebrastim dnom) in jih na vsaki strani pečemo 3 do 4 minute, da so dobro pečeni. Damo jih na krožnik, obložimo z začinjenim maslom in shranimo na toplem, da se maslo raztopi.
Fileje postrežemo na kvinojini solati, prelijemo z morebitnim stopljenim maslom in postrežemo.