© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Puranji fileji z žara s kvinojino solato

Lahka jed z grškim pridihom

Puranji fileji z žara s kvinojino solato

Lahka jed z grškim pridihom

Čas priprave 20 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
griddled chicken with quinoa greek saladSpeedy SuppersEveryday

Sestavine

  • 220 g kvinoje
  • 25 g masla
  • 1 rdeč čili
  • 1 strok česna
  • 400 g mini puranjih filejev
  • 1,5 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
  • 300 g češnjevega paradižnika
  • pest črnih oliv kalamata brez koščic
  • 1 rdeča čebula
  • 100 g sira feta
  • manjši šopek mete
  • sok in lupina ½ limone
  • sol
  • poper
Piknik v Parizu.jpg

Top destinacije za popoln piknik

Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Sestavine

  • 220 g kvinoje
  • 25 g masla
  • 1 rdeč čili
  • 1 strok česna
  • 400 g mini puranjih filejev
  • 1,5 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
  • 300 g češnjevega paradižnika
  • pest črnih oliv kalamata brez koščic
  • 1 rdeča čebula
  • 100 g sira feta
  • manjši šopek mete
  • sok in lupina ½ limone
  • sol
  • poper

Postopek

1

Čili očistimo semen in drobno nasekljamo. Česen olupimo in stremo. Paradižnik operemo in grobo narežemo. Čebulo olupimo in jo narežemo na tanke rezine. Meto nasekljamo. Kvinojo skuhamo po navodilih z embalaže, nato jo splaknemo pod hladno vodo in dobro odcedimo.

2

V dovolj veliko skledo stresemo paradižnik, olive, čebulo, zdrobljen sir in meto. Vmešamo kuhano kvinojo in prilijemo preostalo olje ter limonov sok in lupino. Začinimo s soljo in poprom.

3

Maslo, čili in česen zmešamo v pasto. Puranje fileje premažemo z 2 žličkama olja in jih začinimo s soljo in poprom. Položimo jih na vroč žar (ali ponev z rebrastim dnom) in jih na vsaki strani pečemo 3 do 4 minute, da so dobro pečeni. Damo jih na krožnik, obložimo z začinjenim maslom in shranimo na toplem, da se maslo raztopi.

4

Fileje postrežemo na kvinojini solati, prelijemo z morebitnim stopljenim maslom in postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.