
Korenčkov falafel
100-odstotno rastlinski obrok, poln harmonično usklajenih okusov in hrustljave zelenjave, bo navdušil vse ljubitelje dobre hrane.
Korenčkov falafel
100-odstotno rastlinski obrok, poln harmonično usklajenih okusov in hrustljave zelenjave, bo navdušil vse ljubitelje dobre hrane.

Sestavine
falafel
- 1 pločevinka (400 g) čičerke
- 100 g korenja
- 1⁄2 stroka česna
- 1⁄2 žličke kumina (orientalske kumine)
- 1⁄2 žličke mletih semen koriandra
- pest nasekljanih listov koriandra
- 1 žlica koruznega škroba
- 1 žlička soli
- sezamova semena za posip
- olje za peko
ko postrežemo (po želji)
- tanko narezana zelena solata
- tanko narezano rdeče zelje, pomešano z limonovim sokom
- celi vloženi čiliji ali feferoni
- paradižnik, narezan na krhlje
- humus
- krhlji limone
- pekoča omaka
- ploščati kruhki, pšenične tortilje ali drug kruh

Prikličite poletje s kozarcem domače sangrije
Ko si zaželimo, da bi poletje trajalo vsaj še malo dlje, dvignemo kozarec sangrije in si privoščimo trenutek brezskrbnosti. Olé!

Pomežik jeseni: orehove rezine z jabolčnim nadev
Tole je sladek pomežik jeseni. Le kdo se ne bi veselil ... slastnih orehovih rezin z jabolki namreč.

Poenostavite si teden z meal prepom
Če vam pripravljanje hrane in razmišljanje o tem kaj bi sploh jedli vsak dan, predstavlja prevelik stres, je meal prep odlična rešitev za vas. Pokukajte in si preberite nekaj idej in trikov za popoln meal prep.
Sestavine
falafel
- 1 pločevinka (400 g) čičerke
- 100 g korenja
- 1⁄2 stroka česna
- 1⁄2 žličke kumina (orientalske kumine)
- 1⁄2 žličke mletih semen koriandra
- pest nasekljanih listov koriandra
- 1 žlica koruznega škroba
- 1 žlička soli
- sezamova semena za posip
- olje za peko
ko postrežemo (po želji)
- tanko narezana zelena solata
- tanko narezano rdeče zelje, pomešano z limonovim sokom
- celi vloženi čiliji ali feferoni
- paradižnik, narezan na krhlje
- humus
- krhlji limone
- pekoča omaka
- ploščati kruhki, pšenične tortilje ali drug kruh
Postopek
Čičerko odcedimo in osušimo na kuhinjski brisački. Korenje olupimo, naribamo in ožmemo, da odstranimo odvečno tekočino. Česen pretisnemo skozi stiskalnik.
Čičerko, korenje, česen, kumin, mleti in nasekljani koriander, koruzni škrob in sol damo v multipraktik. Zmeljemo v grobo pasto in damo v skledo.
Maso zajemamo z veliko žlico in oblikujemo nekoliko sploščene kroglice. Polagamo jih na pekač, obložen s papirjem za peko, in jih za 30 minut postavimo v hladilnik. Posujemo jih z malo sezamovih semen in pritisnemo ob falafle, da se jih primejo.
V oplasteni ponvi segrejemo malo olja. Na njem spečemo falafle, da se na obeh straneh hrustljavo zapečejo in zlato obarvajo. Postrežemo z dodatki.
Popoln domači humus
pripravimo iz suhe čičerke, najpomembnejši pa je postopek namakanja s sodo bikarbono. Čičerko damo v skledo, prelijemo z dvojno količino hladne vode, primešamo 1 žličko sode bikarbone in pustimo, da se namaka 24 ur. Recept za humus najdete na spletni strani.