
Sestavine
mošnjički
- 2 lista vlečenega testa velikosti 60 x 40 cm
- 1 kg jabolk
- 250 g sladkorja
- 1 žlička zmletega cimeta
- 150 g rozin
- 150 g zmletih lešnikov
- 2 žlici ruma
vaniljeva omaka
- 0,8 dl kisle smetane
- 2 dl mleka
- 1 vaniljev strok
- 1 žlička vaniljevega sladkorja
- 120 g sladkorja
- 1 žlica češnjevca
- 3 rumenjaki
- olje za pekač
- stopljeno maslo za premaz
- sladkor v prahu za posip

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
mošnjički
- 2 lista vlečenega testa velikosti 60 x 40 cm
- 1 kg jabolk
- 250 g sladkorja
- 1 žlička zmletega cimeta
- 150 g rozin
- 150 g zmletih lešnikov
- 2 žlici ruma
vaniljeva omaka
- 0,8 dl kisle smetane
- 2 dl mleka
- 1 vaniljev strok
- 1 žlička vaniljevega sladkorja
- 120 g sladkorja
- 1 žlica češnjevca
- 3 rumenjaki
- olje za pekač
- stopljeno maslo za premaz
- sladkor v prahu za posip
Postopek
Jabolka olupimo, odstranimo peščišča, drobno naribamo ter dodamo sladkor, cimet, rozine, lešnike in rum. Sestavine zmešamo in jih pustimo približno eno uro, da se dobro prepojijo. Pečico segrejemo na 190 °C. Pekač premažemo z oljem.
Testena lista položimo na delovno površino in razrežemo na primerno velike kose. Jabolčni nadev še enkrat premešamo in porazdelimo na testo. Robove testa z vodo rahlo navlažimo, nato oblikujemo mošnjičke.

Zložimo jih na naoljen pekač. Manjše jabolčne mošnjičke pečemo v pečici približno 15 minut, večje pa pol ure. Pečene premažemo z raztopljenim maslom in potresemo s sladkorjem v prahu.

Vaniljevo omako pripravimo tako, da k mleku in kisli smetani dodamo vzdolžno prerezan vaniljev strok ter sladkor in vaniljev sladkor. Vse skupaj zavremo in kuhljamo približno 5 minut. V vrelo maso vmešamo zmes češnjevca in treh rumenjakov, nato pa takoj odstavimo. Omaka ne sme več vreti. Vaniljev strok odstranimo in omako ponudimo s toplimi jabolčnimi mošnjički.