© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Višnjeve kupe

Vložene višnje so odlična izbira, ko začnemo po dolgi zimi pogrešati sadje

Višnjeve kupe

Vložene višnje so odlična izbira, ko začnemo po dolgi zimi pogrešati sadje

Čas priprave 19 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
visnjeve kupe

Sestavine

  • 200 g skute (20 % maščobe)
  • 1⁄2 dl mleka
  • sredica 1⁄2 vaniljevega stroka
  • 1 rumenjak
  • 3 žlice medu
  • 1,5 dl sladke smetane
  • 100 g naribanega kruha pumpernikla
  • 60 g kokosovih kosmičev
  • 60 g naribane čokolade
  • 4 žlice ruma
  • 400 g vloženih višenj
buce, bučna pita

Je vsaka buča užitna?

Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.

Sestavine

  • 200 g skute (20 % maščobe)
  • 1⁄2 dl mleka
  • sredica 1⁄2 vaniljevega stroka
  • 1 rumenjak
  • 3 žlice medu
  • 1,5 dl sladke smetane
  • 100 g naribanega kruha pumpernikla
  • 60 g kokosovih kosmičev
  • 60 g naribane čokolade
  • 4 žlice ruma
  • 400 g vloženih višenj

Postopek

1

Skuto pretlačimo skozi cedilo in z mlekom gladko zmešamo. Dodamo vaniljevo sredico, rumenjak in med ter dobro zmešamo. Na koncu vmešamo še čvrsto stepeno sladko smetano.

2

Kruhove drobtine pomešamo s kokosovimi kosmiči in naribano čokolado ter pokapamo z rumom.

3

V desertne kozarce v plasteh nadevamo skutno maso, kruhovo zmes in izkoščičene višnje. Vsako kupo okrasimo z višnjo in kruhovimi drobtinami ter postrežemo.

Priljubljeni recepti

Čebulni ocvrtki (bhaji) in raita z meto in česnom

Pripravite si svoje, še boljše čebulne ocvrtke.

Srednje zahtevno

Daube provençale

Goveja enolončnica po provansalsko

Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.