Kaj boste skuhali danes?
Testenine »Morje«
Morske testenine malo drugače
Testenine »Morje«
Morske testenine malo drugače
Sestavine
- 1 dl oljčnega olja
- 4 stroki česna
- 1 ne prehudo pekoč feferonček (peperončino)
- 3 dl nesoljene ribje jušne osnove
- 4 kvadratki alg kombu
- 1 list alg nor
- 400 g špagetov (najbolje vrste alla chitarra)
- 20 g tunine botarge
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 1 dl oljčnega olja
- 4 stroki česna
- 1 ne prehudo pekoč feferonček (peperončino)
- 3 dl nesoljene ribje jušne osnove
- 4 kvadratki alg kombu
- 1 list alg nor
- 400 g špagetov (najbolje vrste alla chitarra)
- 20 g tunine botarge
Postopek
V hladno ponev damo olje in na nizkem ognju porumenimo 4 cele stroke česna. Dodamo feferonček in 3 dl nesoljene ribje jušne osnove. Dodamo še alge, najprej alge kombu in nato alge nori, ter mešamo, da se stopijo. Omako pokuhamo in dodamo špagete, po približno 15 minutah bodo kuhane na zob (al dente). Testenine med kuhanjem vpijejo vso tekočino, če je zmanjka in so testenine še trde, lahko dodamo še malo ribje jušne osnove. Ko so testenine kuhane, jih prestavimo na krožnik in dodamo tunino botargo (po želji lahko tudi več ali manj, saj ima botarga zelo intenziven okus).