
Sestavine
krhko testo
- 225 g moke
- 150 g hladnega masla (koščki)
- 125 g sladkorja v prahu
- 1 jajce
- 1 rumenjak
- ščepec cimeta
skutna masa
- 10 g vaniljevega sladkorja
- ščepec soli
- 125 g masla
- drobno nastrgana lupinica 1 limone
- 500 g skute (z 20 % maščobe)
- 2 rumenjaka
- 2 beljaka
- 100 g kristalnega sladkorja
- 60 g moke
- 50 g suhih fig (drobno narezane)
- 30 g naribanih mandljev
obloga
- 8 svežih fig (olupljene, brez pecljev in razpolovljene)
- pribl. 3 dl sadnega želeja

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
krhko testo
- 225 g moke
- 150 g hladnega masla (koščki)
- 125 g sladkorja v prahu
- 1 jajce
- 1 rumenjak
- ščepec cimeta
skutna masa
- 10 g vaniljevega sladkorja
- ščepec soli
- 125 g masla
- drobno nastrgana lupinica 1 limone
- 500 g skute (z 20 % maščobe)
- 2 rumenjaka
- 2 beljaka
- 100 g kristalnega sladkorja
- 60 g moke
- 50 g suhih fig (drobno narezane)
- 30 g naribanih mandljev
obloga
- 8 svežih fig (olupljene, brez pecljev in razpolovljene)
- pribl. 3 dl sadnega želeja
Postopek
Sestavine za krhko testo damo v skledo in jih hitro pregnetemo. Testo oblikujemo v kepo, zavijemo v folijo in damo za eno uro v hladilnik.
Po globokem pekaču velikosti 30 x 45 cm porazdelimo naribane mandlje. Testo razvaljamo na pomokani delovni površini približno 2,5 mm debelo, ga položimo na pekač, večkrat prebodemo z vilicami in pečemo v prej ogreti pečici pri 180 °C do svetlo rjave barve. Vzamemo iz pečice in pustimo, da se ohladi.
Medtem pripravimo skutno maso. Maslo, vaniljev sladkor, sol, limonovo lupinico in skuto penasto zmešamo; vmešamo še oba rumenjaka. Beljak stepemo s kristalnim sladkorjem v trd sneg in vanj vmešamo najprej penasto skutno maso, nato pa moko in fige.
Maso enakomerno namažemo na testo in po njej porazdelimo razpolovljene fige. Pečemo v prej ogreti pečici na 180 °C približno 45 minut. Ko se pecivo ohladi, ga tanko prevlečemo s sadnim želejem in narežemo na kvadratne rezine.