© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Skutne kocke s figami

Skutne kocke s figami

Čas priprave 1 h + 45 minut peke
Zahtevnost Srednje zahtevno
Količina 16 rezin
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Topfen-Feigen-Würfel

Sestavine

krhko testo

  • 225 g moke
  • 150 g hladnega masla (koščki)
  • 125 g sladkorja v prahu
  • 1 jajce
  • 1 rumenjak
  • ščepec cimeta

skutna masa

  • 10 g vaniljevega sladkorja
  • ščepec soli
  • 125 g masla
  • drobno nastrgana lupinica 1 limone
  • 500 g skute (z 20 % maščobe)
  • 2 rumenjaka
  • 2 beljaka
  • 100 g kristalnega sladkorja
  • 60 g moke
  • 50 g suhih fig (drobno narezane)
  • 30 g naribanih mandljev

obloga

  • 8 svežih fig (olupljene, brez pecljev in razpolovljene)
  • pribl. 3 dl sadnega želeja
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

krhko testo

  • 225 g moke
  • 150 g hladnega masla (koščki)
  • 125 g sladkorja v prahu
  • 1 jajce
  • 1 rumenjak
  • ščepec cimeta

skutna masa

  • 10 g vaniljevega sladkorja
  • ščepec soli
  • 125 g masla
  • drobno nastrgana lupinica 1 limone
  • 500 g skute (z 20 % maščobe)
  • 2 rumenjaka
  • 2 beljaka
  • 100 g kristalnega sladkorja
  • 60 g moke
  • 50 g suhih fig (drobno narezane)
  • 30 g naribanih mandljev

obloga

  • 8 svežih fig (olupljene, brez pecljev in razpolovljene)
  • pribl. 3 dl sadnega želeja

Postopek

1

Sestavine za krhko testo damo v skledo in jih hitro pregnetemo. Testo oblikujemo v kepo, zavijemo v folijo in damo za eno uro v hladilnik.

2

Po globokem pekaču velikosti 30 x 45 cm porazdelimo naribane mandlje. Testo razvaljamo na pomokani delovni površini približno 2,5 mm debelo, ga položimo na pekač, večkrat prebodemo z vilicami in pečemo v prej ogreti pečici pri 180 °C do svetlo rjave barve. Vzamemo iz pečice in pustimo, da se ohladi.

3

Medtem pripravimo skutno maso. Maslo, vaniljev sladkor, sol, limonovo lupinico in skuto penasto zmešamo; vmešamo še oba rumenjaka. Beljak stepemo s kristalnim sladkorjem v trd sneg in vanj vmešamo najprej penasto skutno maso, nato pa moko in fige.

4

Maso enakomerno namažemo na testo in po njej porazdelimo razpolovljene fige. Pečemo v prej ogreti pečici na 180 °C približno 45 minut. Ko se pecivo ohladi, ga tanko prevlečemo s sadnim želejem in narežemo na kvadratne rezine.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.