
Kaj boste skuhali danes?
Buhtelj z račjimi jetri in čebulno marmelado
Mc Etna
Buhtelj z račjimi jetri in čebulno marmelado
Mc Etna

Sestavine
buhteljni
- 250 g moke tip 500
- 10 g kvasa
- 75 g masla
- 25 g sladkorja
- 1,3 dl mleka
- 2 jajci
čebulna marmelada
- 500 g rdeče čebule
- 250 g sladkorja
- 1 dl terana
nadev za en buhtelj
- 1 žlica čebulne marmelade
- 50 g gosjih ali račjih jeter
- 2 rezini suhe kraške slanine
- 20 g masla
- peščica kreše rdeče gorčice

Slovenska chefinja z zeleno Michellinovo zvezdico
Ksenija Mahorčič je ena redkih dam v slovenski vrhunski kulinariki se lahko pohvali z zeleno Michelinovo zvezdico. Ustvarja v vasici Rodik med Brkini in Krasom.

Slastnih 7: naši najljubši recepti z mletim mesom
Sedaj, ko so se čevapčiči in burgerji pomaknili na stran, je čas, da na naših omizjih zasijejo dobrote iz mletega mesa, ki v hladnih dneh prinašajo toplino in ugodje.

Tako pripravite božanski pečen krompir
Popoln pečen krompir ima to čudežno lastnost, da je hkrati hrustljav in prijetno mehek. Z našimi večkrat preizkušenimi nasveti boste pripravili prav takšnega.
Sestavine
buhteljni
- 250 g moke tip 500
- 10 g kvasa
- 75 g masla
- 25 g sladkorja
- 1,3 dl mleka
- 2 jajci
čebulna marmelada
- 500 g rdeče čebule
- 250 g sladkorja
- 1 dl terana
nadev za en buhtelj
- 1 žlica čebulne marmelade
- 50 g gosjih ali račjih jeter
- 2 rezini suhe kraške slanine
- 20 g masla
- peščica kreše rdeče gorčice
Postopek
Maslo narežemo na kocke in pustimo, da se ogreje na sobno temperaturo. Medtem zmešamo preostale sestavine, dodamo maslo in zamesimo testo, podobno kot za kruh. Pokrito pustimo vzhajati vsaj 30 min, nato testo pregnetemo in oblikujemo hlebčke. Pustimo jih ponovno vzhajati, da skoraj podvojijo svojo velikost. V ogreti pečici jih pečemo od 12 do 15 min na 185 °C.
Na močnem ognju raztopimo sladkor, da začne karamelizirati. Nato dodamo na lističe narezano čebulo, dušimo nekaj minut in zalijemo s teranom. Pokuhamo do želene gostote, odstavimo in ohladimo.
Na maslu počasi popečemo rezine slanine do hrustljavosti in odstavimo. Na isti maščobi nežno popečemo jetra z obeh strani.
Buhtelj prerežemo, obložimo z marmelado, nanjo položimo jetra in hrustljave rezine slanine ter posujemo s krešo.