 
        
            
    
Kaj boste skuhali danes?
Buhtelj z račjimi jetri in čebulno marmelado
Mc Etna
Buhtelj z račjimi jetri in čebulno marmelado
Mc Etna
 
    Sestavine
buhteljni
- 250 g moke tip 500
- 10 g kvasa
- 75 g masla
- 25 g sladkorja
- 1,3 dl mleka
- 2 jajci
čebulna marmelada
- 500 g rdeče čebule
- 250 g sladkorja
- 1 dl terana
nadev za en buhtelj
- 1 žlica čebulne marmelade
- 50 g gosjih ali račjih jeter
- 2 rezini suhe kraške slanine
- 20 g masla
- peščica kreše rdeče gorčice
 
        
            
            Sočni svinjski zrezki z jabolki, kot jih še niste poskusili
Sočni glazirani svinjski zrezki z jabolki so popolna jesenska jed. Odkrijte nasvete, kako pripraviti meso, da bo mehko, aromatično in popolno zapečeno.
 
        
            
            Strašno dobra ideja za noč čarovnic: sladki grobovi iz medenjakov
Noč čarovnic je morda res uvožen praznik, a kljub temu lahko na ta dan pripravimo nekaj (grozljivo) sladkega.
 
        
            
            Trikrat pečeno pecivo, ki se topi v ustih in vedno uspe
Trikrat pečeno pecivo je ena tistih domačih sladic, ki z vonjem spomnijo na otroštvo in kuhinjo naših babic.
Sestavine
buhteljni
- 250 g moke tip 500
- 10 g kvasa
- 75 g masla
- 25 g sladkorja
- 1,3 dl mleka
- 2 jajci
čebulna marmelada
- 500 g rdeče čebule
- 250 g sladkorja
- 1 dl terana
nadev za en buhtelj
- 1 žlica čebulne marmelade
- 50 g gosjih ali račjih jeter
- 2 rezini suhe kraške slanine
- 20 g masla
- peščica kreše rdeče gorčice
Postopek
Maslo narežemo na kocke in pustimo, da se ogreje na sobno temperaturo. Medtem zmešamo preostale sestavine, dodamo maslo in zamesimo testo, podobno kot za kruh. Pokrito pustimo vzhajati vsaj 30 min, nato testo pregnetemo in oblikujemo hlebčke. Pustimo jih ponovno vzhajati, da skoraj podvojijo svojo velikost. V ogreti pečici jih pečemo od 12 do 15 min na 185 °C.
Na močnem ognju raztopimo sladkor, da začne karamelizirati. Nato dodamo na lističe narezano čebulo, dušimo nekaj minut in zalijemo s teranom. Pokuhamo do želene gostote, odstavimo in ohladimo.
Na maslu počasi popečemo rezine slanine do hrustljavosti in odstavimo. Na isti maščobi nežno popečemo jetra z obeh strani.
Buhtelj prerežemo, obložimo z marmelado, nanjo položimo jetra in hrustljave rezine slanine ter posujemo s krešo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Ostrige z orientalskim prelivom
Zeliščna rižota s parmezanom
Panakota z rožmarinom in malinovim prelivom
Klasična panakota z osvežujočim prelivom
 
        
             
        
             
        
             
        
             
        
                    
             
         
         
         
         
        
                    
             
        
                    
             
        
                    
             
        
                    
             
         
         
        