Kaj boste skuhali danes?
Skutni cmoki z marmelado iz robidnic
Skutni cmoki so odlični za sladico po kosilu.
Skutni cmoki z marmelado iz robidnic
Skutni cmoki so odlični za sladico po kosilu.
Sestavine
- 100 g toasta brez skorje
- 250 g skute (10 % maščobe)
- 50 g mehkega masla
- 2 jajci
- sol
- 1 zavitek vaniljevega sladkorja
- naribana lupinica ½ limone in ½ pomaranče
- 12 žličk marmelade iz robidnic
- 20 g kristalnega sladkorja
maslene drobtine
- 100 g masla
- 80 g krušnih drobtin
Top nasveti za pijače na zabavah
Vsaj tako pomembna kot izbira prigrizkov in glavnega menija, je ponudba pijače na praznični zabavi.
Če ste naveličani klasičnih krompirjevih prilog, vas bo ta navdušila
Gratin dauphinois oziroma dofineški krompir je tista praznična priloga, ki preseneti prav vse – tudi tiste, ki mislijo, da jih krompir ne more več navdušiti.
Šest sočnih pečenk Wellington
Kombinacija sočnega kosa mesa in maslenega listnatega testa je zmeraj zmagovalna. Na način wellington pripravimo govedino, lahko pa tudi svinjino, perutnino in celo ribe.
Sestavine
- 100 g toasta brez skorje
- 250 g skute (10 % maščobe)
- 50 g mehkega masla
- 2 jajci
- sol
- 1 zavitek vaniljevega sladkorja
- naribana lupinica ½ limone in ½ pomaranče
- 12 žličk marmelade iz robidnic
- 20 g kristalnega sladkorja
maslene drobtine
- 100 g masla
- 80 g krušnih drobtin
Postopek
Toast narežemo na drobne kocke. V skledi gladko zmešamo skuto in maslo. Oba rumenjaka vmešamo v skutno maso, beljak pa stepemo s ščepcem soli v trd sneg. Nato previdno vmešamo sneg z vaniljevim sladkorjem ter limonov in pomarančno lupinico. Maso damo za pol ure v hladilnik.
Na pomokani delovni površini naredimo iz testa valj s premerom 5 centimetrov. Razrežemo ga na 12 rezin. Nekoliko jih sploščimo, na vsako damo žličko marmelade in naredimo cmoke.
Cmoke damo v vrelo posladkano vodo in rahlo kuhljamo 10 minut. S penovko jih poberemo iz vode, odcedimo in serviramo na krožnike. Skutne cmoke potresemo z maslenimi drobtinami in ponudimo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Poširane češnje z maskarponejem in mandlji
Namaz iz albuminske skute s paradižnički in popečenimi kruhki
Svežina na krožniku - idealna za tople dni
Cheesecake
Klasika iz New Yorka - cheesecake je že nekaj let ena najbolj trendnih tort. S sezonskim sadjem je zmagovalka v vseh letnih časih.