Kaj boste skuhali danes?
Skutni cmoki z marmelado iz robidnic
Skutni cmoki so odlični za sladico po kosilu.
Skutni cmoki z marmelado iz robidnic
Skutni cmoki so odlični za sladico po kosilu.
Sestavine
- 100 g toasta brez skorje
- 250 g skute (10 % maščobe)
- 50 g mehkega masla
- 2 jajci
- sol
- 1 zavitek vaniljevega sladkorja
- naribana lupinica ½ limone in ½ pomaranče
- 12 žličk marmelade iz robidnic
- 20 g kristalnega sladkorja
maslene drobtine
- 100 g masla
- 80 g krušnih drobtin
Preprosta kosila za ljubitelje azijskih okusov
Kadar si zaželimo nečesa novega, svežega, dišečega, pobrskamo za recepti, ki jih navdihujejo tajska, indijska, kitajska, vietnamska in korejska kulinarika.
Kaj vse lahko naredite iz kutin: domače ideje, ki dišijo po jeseni
Pri nas je kutina prej za okras kot sadež za uživanje, čeprav kutine odlikuje ogromno koristnih lastnosti, ki blagodejno vplivajo na naše zdravje.
Tako pravilno spečete pečenice
Pečenice so nepogrešljive jeseni in pozimi. Najbolje je, če dobite domače in preverjeno dobre, pozorni pa bodite pri peki.
Sestavine
- 100 g toasta brez skorje
- 250 g skute (10 % maščobe)
- 50 g mehkega masla
- 2 jajci
- sol
- 1 zavitek vaniljevega sladkorja
- naribana lupinica ½ limone in ½ pomaranče
- 12 žličk marmelade iz robidnic
- 20 g kristalnega sladkorja
maslene drobtine
- 100 g masla
- 80 g krušnih drobtin
Postopek
Toast narežemo na drobne kocke. V skledi gladko zmešamo skuto in maslo. Oba rumenjaka vmešamo v skutno maso, beljak pa stepemo s ščepcem soli v trd sneg. Nato previdno vmešamo sneg z vaniljevim sladkorjem ter limonov in pomarančno lupinico. Maso damo za pol ure v hladilnik.
Na pomokani delovni površini naredimo iz testa valj s premerom 5 centimetrov. Razrežemo ga na 12 rezin. Nekoliko jih sploščimo, na vsako damo žličko marmelade in naredimo cmoke.
Cmoke damo v vrelo posladkano vodo in rahlo kuhljamo 10 minut. S penovko jih poberemo iz vode, odcedimo in serviramo na krožnike. Skutne cmoke potresemo z maslenimi drobtinami in ponudimo.