© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kandirana pomarančna lupina

Jemo jo kot sladek prigrizek ali pa jo nasekljane vmešamo v peciva, sirove torte in kolačke.

Kandirana pomarančna lupina

Jemo jo kot sladek prigrizek ali pa jo nasekljane vmešamo v peciva, sirove torte in kolačke.

Čas priprave 2 h 15 min
Zahtevnost Enostavno
Količina pribl. 300 g
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
kandirana-pomarancna-lupina_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 4 velike pomaranče z neškropljeno lupino (ali 2 pomaranči in 2 limoni)
  • 300 g sladkorja
  • beli kristalni sladkor za posip
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 4 velike pomaranče z neškropljeno lupino (ali 2 pomaranči in 2 limoni)
  • 300 g sladkorja
  • beli kristalni sladkor za posip

Postopek

1

Pomaranče razrežemo na 8 krhljev in izrežemo meso tako, da nam ostane približno 5 mm debela lupina. Vsak kos lupine razrežemo na 3 do 4 trakove.

2

Lupino položimo v kozico in zalijemo s hladno vodo. Zavremo in kuhamo 5 minut. Odcedimo, lupino vrnemo v kozico, ponovno zalijemo s hladno vodo, zavremo in kuhljamo 30 minut.

3

Lupino odcedimo. V kozico damo 300 g sladkorja, 3 dl vode in počasi segrevamo in mešamo, da se sladkor stopi. Dodamo lupino in jo kuhljamo 30 minut, da postane mehka in prosojna. Pustimo, da se v sirupu ohladi, nato jo s penovko preložimo na rešetko, položeno na pekač. Lupina naj bo v eni plasti, da se lažje posuši. Pekač damo v pečico, segreto na 50 °C (ali najnižjo temperaturo v vaši pečici), in lupino sušimo 30 minut.

4

Na papir za peko nasujemo plast belega kristalnega sladkorja. Del lupine povaljamo v sladkorju in jo raztresemo po odlagalni površini. Nadaljujemo s preostalo lupino in pustimo, da se še eno uro suši na zraku.

5

Lupino shranimo v nepredušno zaprto škatlo ali steklen kozarec in jo lahko hranimo 6 do 8 tednov.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.