© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Skutni cmoki z marmelado iz robidnic

Skutni cmoki so odlični za sladico po kosilu.

Skutni cmoki z marmelado iz robidnic

Skutni cmoki so odlični za sladico po kosilu.

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
skutni-cmoki-z-marmelado-iz-robidnic_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 100 g toasta brez skorje
  • 250 g skute (10 % maščobe)
  • 50 g mehkega masla
  • 2 jajci
  • sol
  • 1 zavitek vaniljevega sladkorja
  • naribana lupinica ½ limone in ½ pomaranče
  • 12 žličk marmelade iz robidnic
  • 20 g kristalnega sladkorja

maslene drobtine

  • 100 g masla
  • 80 g krušnih drobtin
Okusi gozda

Okusi gozda: recepti za dobrote z gobami

Ko se približuje jesen, gobe postanejo zvezde v kuhinji, posebno če smo strastni gobarji in jih nabiramo sami. Takrat je sosledje dogodkov samoumevno: pravkar nabrano zbirko užitnih gob najprej fotografiramo, da se bomo z njo lahko še dolgo bahali, nato pa gobe očistimo in pripravimo za v lonec. In že zadiši ...

fizol

6 jedi iz fižola, ki so prava jesenska klasika

Ko se dnevi ohladijo in se listje počasi obarva v odtenke jeseni, je čas, da se pogrejemo z nasitnimi in bogatimi enolončnicami. Fižol je odlična sestavina za v tople jedi, ki nas bodo pogrele, hkrati pa je bogat vir beljakovin, vlaknin, železa in vitamina B.

Sestavine

  • 100 g toasta brez skorje
  • 250 g skute (10 % maščobe)
  • 50 g mehkega masla
  • 2 jajci
  • sol
  • 1 zavitek vaniljevega sladkorja
  • naribana lupinica ½ limone in ½ pomaranče
  • 12 žličk marmelade iz robidnic
  • 20 g kristalnega sladkorja

maslene drobtine

  • 100 g masla
  • 80 g krušnih drobtin

Postopek

1

Toast narežemo na drobne kocke. V skledi gladko zmešamo skuto in maslo. Oba rumenjaka vmešamo v skutno maso, beljak pa stepemo s ščepcem soli v trd sneg. Nato previdno vmešamo sneg z vaniljevim sladkorjem ter limonov in pomarančno lupinico. Maso damo za pol ure v hladilnik.

2

Na pomokani delovni površini naredimo iz testa valj s premerom 5 centimetrov. Razrežemo ga na 12 rezin. Nekoliko jih sploščimo, na vsako damo žličko marmelade in naredimo cmoke.

3

Cmoke damo v vrelo posladkano vodo in rahlo kuhljamo 10 minut. S penovko jih poberemo iz vode, odcedimo in serviramo na krožnike. Skutne cmoke potresemo z maslenimi drobtinami in ponudimo.

Priljubljeni recepti

Losos v pršutovi srajčici s sladkim krompirjem

Losos s pršutom je odlična ideja!

Enostavno

Steak s cajunsko začinjenim krompirjem in pikantno zeljno solato

Steak in krompir sta najboljši par!

1 h
Enostavno

Prebranec

Prebranec ali pasulj- značilna balkanska jed.

1 h 40 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.