© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Skutni cmoki z marmelado iz robidnic

Skutni cmoki so odlični za sladico po kosilu.

Skutni cmoki z marmelado iz robidnic

Skutni cmoki so odlični za sladico po kosilu.

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
skutni-cmoki-z-marmelado-iz-robidnic_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 100 g toasta brez skorje
  • 250 g skute (10 % maščobe)
  • 50 g mehkega masla
  • 2 jajci
  • sol
  • 1 zavitek vaniljevega sladkorja
  • naribana lupinica ½ limone in ½ pomaranče
  • 12 žličk marmelade iz robidnic
  • 20 g kristalnega sladkorja

maslene drobtine

  • 100 g masla
  • 80 g krušnih drobtin
babicina shramba Shutter.jpg

Slasten namaz iz pečenih paprik

To je preprost in varčen, a res okusen in zdrav namaz iz pečenih paprik. Vsi poznamo ajvar, ki tudi vsebuje pečene paprike (poleg drugih sestavin). Ta namaz je po teksturi bolj grob in seveda čisto drugačnega okusa.

Sestavine

  • 100 g toasta brez skorje
  • 250 g skute (10 % maščobe)
  • 50 g mehkega masla
  • 2 jajci
  • sol
  • 1 zavitek vaniljevega sladkorja
  • naribana lupinica ½ limone in ½ pomaranče
  • 12 žličk marmelade iz robidnic
  • 20 g kristalnega sladkorja

maslene drobtine

  • 100 g masla
  • 80 g krušnih drobtin

Postopek

1

Toast narežemo na drobne kocke. V skledi gladko zmešamo skuto in maslo. Oba rumenjaka vmešamo v skutno maso, beljak pa stepemo s ščepcem soli v trd sneg. Nato previdno vmešamo sneg z vaniljevim sladkorjem ter limonov in pomarančno lupinico. Maso damo za pol ure v hladilnik.

2

Na pomokani delovni površini naredimo iz testa valj s premerom 5 centimetrov. Razrežemo ga na 12 rezin. Nekoliko jih sploščimo, na vsako damo žličko marmelade in naredimo cmoke.

3

Cmoke damo v vrelo posladkano vodo in rahlo kuhljamo 10 minut. S penovko jih poberemo iz vode, odcedimo in serviramo na krožnike. Skutne cmoke potresemo z maslenimi drobtinami in ponudimo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.