
Skutni cmoki z marmelado iz robidnic
Skutni cmoki so odlični za sladico po kosilu.
Skutni cmoki z marmelado iz robidnic
Skutni cmoki so odlični za sladico po kosilu.

Sestavine
- 100 g toasta brez skorje
- 250 g skute (10 % maščobe)
- 50 g mehkega masla
- 2 jajci
- sol
- 1 zavitek vaniljevega sladkorja
- naribana lupinica ½ limone in ½ pomaranče
- 12 žličk marmelade iz robidnic
- 20 g kristalnega sladkorja
maslene drobtine
- 100 g masla
- 80 g krušnih drobtin

5 trikov za božanski pečen krompir
Pečen krompir je zagotovo ena najbolj priljubljenih domačih jedi, sploh če je pravilno pečen in dobro začinjen.

Tako se ribe ne bodo prijele na rešetko
Odkrijte preproste trike za popolno ribo na žaru – brez lepljenja, brez razpadanja, z lepo zapečeno kožo in sočnim mesom.

Marmelada ali džem – poznate razliko?
Sezonsko sadje počasi zori in ker ga bo marsikje preveč, da bi ga lahko pojedli, se ga splača skuhati v sladek namaz. Bo to marmelada ali džem?
Sestavine
- 100 g toasta brez skorje
- 250 g skute (10 % maščobe)
- 50 g mehkega masla
- 2 jajci
- sol
- 1 zavitek vaniljevega sladkorja
- naribana lupinica ½ limone in ½ pomaranče
- 12 žličk marmelade iz robidnic
- 20 g kristalnega sladkorja
maslene drobtine
- 100 g masla
- 80 g krušnih drobtin
Postopek
Toast narežemo na drobne kocke. V skledi gladko zmešamo skuto in maslo. Oba rumenjaka vmešamo v skutno maso, beljak pa stepemo s ščepcem soli v trd sneg. Nato previdno vmešamo sneg z vaniljevim sladkorjem ter limonov in pomarančno lupinico. Maso damo za pol ure v hladilnik.
Na pomokani delovni površini naredimo iz testa valj s premerom 5 centimetrov. Razrežemo ga na 12 rezin. Nekoliko jih sploščimo, na vsako damo žličko marmelade in naredimo cmoke.
Cmoke damo v vrelo posladkano vodo in rahlo kuhljamo 10 minut. S penovko jih poberemo iz vode, odcedimo in serviramo na krožnike. Skutne cmoke potresemo z maslenimi drobtinami in ponudimo.