
Skutni cmoki z marmelado iz robidnic
Skutni cmoki so odlični za sladico po kosilu.
Skutni cmoki z marmelado iz robidnic
Skutni cmoki so odlični za sladico po kosilu.

Sestavine
- 100 g toasta brez skorje
- 250 g skute (10 % maščobe)
- 50 g mehkega masla
- 2 jajci
- sol
- 1 zavitek vaniljevega sladkorja
- naribana lupinica ½ limone in ½ pomaranče
- 12 žličk marmelade iz robidnic
- 20 g kristalnega sladkorja
maslene drobtine
- 100 g masla
- 80 g krušnih drobtin
Preberite tudi

Pripravite jogurt doma: preprost recept in nasveti za začetnike
Doma narejen jogurt je odličen. Priprava je nadvse preprosta, potrebujete pa le dve sestavini.

Za domači sladoled, potrebujete le nekaj domišljije in pravi recept
Sladoled je nepogrešljiv spremljevalec toplih dni. Čeprav si ga lahko privoščimo vse leto, najbolj prija prav spomladi in poleti.

Gurmanski hit s Pinteresta: kako ustvariti popolno charcuterie desko
Bi radi očarali goste z narezkom? Pred vami je tehnika, s katero boste zagotovo navdušili. Fotogenična ideja žanje navdušenje tudi na družbenih omrežih.
Sestavine
- 100 g toasta brez skorje
- 250 g skute (10 % maščobe)
- 50 g mehkega masla
- 2 jajci
- sol
- 1 zavitek vaniljevega sladkorja
- naribana lupinica ½ limone in ½ pomaranče
- 12 žličk marmelade iz robidnic
- 20 g kristalnega sladkorja
maslene drobtine
- 100 g masla
- 80 g krušnih drobtin
Postopek
Toast narežemo na drobne kocke. V skledi gladko zmešamo skuto in maslo. Oba rumenjaka vmešamo v skutno maso, beljak pa stepemo s ščepcem soli v trd sneg. Nato previdno vmešamo sneg z vaniljevim sladkorjem ter limonov in pomarančno lupinico. Maso damo za pol ure v hladilnik.
Na pomokani delovni površini naredimo iz testa valj s premerom 5 centimetrov. Razrežemo ga na 12 rezin. Nekoliko jih sploščimo, na vsako damo žličko marmelade in naredimo cmoke.
Cmoke damo v vrelo posladkano vodo in rahlo kuhljamo 10 minut. S penovko jih poberemo iz vode, odcedimo in serviramo na krožnike. Skutne cmoke potresemo z maslenimi drobtinami in ponudimo.