
Kaj boste skuhali danes?
Skutni cmoki z višnjami
Skutni cmoki z višnjami

Sestavine
testo
- 250 g skute (z 20 % maščobe)
- 25 g mehkega masla
- 2 jajci
- 1 žlica kristalnega sladkorja
- 1 žlička vaniljevega sladkorja
- 100 g belih krušnih drobtin
- drobno naribana lupinica ½ limone in ½ pomaranče
- ščepec soli
nadev
- 1 kozarec višenj (250 g)
- 1 žlica jedilnega škroba
- 2 žlici kristalnega sladkorja (za kuhanje cmokov)
- maslene drobtine in sladkor v prahu za posip

Tako preproste, da so gotove v 30 minutah, a okus vas bo osvojil
Najprej je svetovni splet osvojil 'Marry Me' piščanec, sledile so 'Marry Me' testenine. Kakšno 'za oženit' dobro jed si še lahko obetamo?

Porabite fige in kruh s tem božanskim narastkom
Z drevesa ste pobrali zadnje fige, v kuhinji pa imate višek kruha, s katerim ne veste kaj storiti. Odlično! Imamo recept za vas, ki bo posrkbel, da ničesar ne zavržete.

Pečena paprika: trik, kako ohraniti njen okus tudi po sezoni
Okus po pečeni papriki je ultimativni poletni okus. Ko poletje mine, je ta aroma tista, ki jo najbolj pogrešamo. S tem receptom si lahko ta priljubljeni okus shranite.
Sestavine
testo
- 250 g skute (z 20 % maščobe)
- 25 g mehkega masla
- 2 jajci
- 1 žlica kristalnega sladkorja
- 1 žlička vaniljevega sladkorja
- 100 g belih krušnih drobtin
- drobno naribana lupinica ½ limone in ½ pomaranče
- ščepec soli
nadev
- 1 kozarec višenj (250 g)
- 1 žlica jedilnega škroba
- 2 žlici kristalnega sladkorja (za kuhanje cmokov)
- maslene drobtine in sladkor v prahu za posip
Postopek
Testo za cmoke pripravimo tako, da vse sestavine damo v skledo in z ročnim mešalnikom mešamo 2 do 3 minute, nato pa damo maso za pol ure v hladilnik.
Višnje stresemo iz kozarca na cedilo. Sok prestrežemo, ga zmešamo z jedilnim škrobom in zavremo. Dodamo višnje, zmešamo in ohladimo.
Skutno testo na delovni površini oblikujemo v valj in ga razrežemo na 12 delov. Koščke testa sploščimo, na vsakega damo primerno količino višnjevega nadeva in naredimo cmoke.
V kozici zavremo zadostno količino vode, ki smo jo posladkali z 2 žlicama sladkorja. Dodamo cmoke, in ko priplavajo na površino, temperaturo zmanjšamo in rahlo kuhljamo približno 10 minut.
Cmoke poberemo s penovko iz vode, jih dobro odcedimo, potem pa serviramo na krožnike; potresemo z maslenimi drobtinami in sladkorjem v prahu ter ponudimo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Mehka temna čokoladna torta
Limonovo-pomarančna pita
Šarenka z luštrekom, grahovim pirejem in hrustljavimi mladimi čebulicami
Počasi dušeno svinjsko pleče z jabolčnikom in pastinakom
Svinjsko pleče, ki se bo počasi kuhljalo v loncu, se bo kar samo stopilo v ustih.