© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Skutni cmoki z višnjami

Skutni cmoki z višnjami

Čas priprave 25 min + 30 minut za hlajenje
Zahtevnost Srednje zahtevno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Topfenknödel mit Sauerkirschen

Sestavine

testo

  • 250 g skute (z 20 % maščobe)
  • 25 g mehkega masla
  • 2 jajci
  • 1 žlica kristalnega sladkorja
  • 1 žlička vaniljevega sladkorja
  • 100 g belih krušnih drobtin
  • drobno naribana lupinica ½ limone in ½ pomaranče
  • ščepec soli

nadev

  • 1 kozarec višenj (250 g)
  • 1 žlica jedilnega škroba
  • 2 žlici kristalnega sladkorja (za kuhanje cmokov)
  • maslene drobtine in sladkor v prahu za posip
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

testo

  • 250 g skute (z 20 % maščobe)
  • 25 g mehkega masla
  • 2 jajci
  • 1 žlica kristalnega sladkorja
  • 1 žlička vaniljevega sladkorja
  • 100 g belih krušnih drobtin
  • drobno naribana lupinica ½ limone in ½ pomaranče
  • ščepec soli

nadev

  • 1 kozarec višenj (250 g)
  • 1 žlica jedilnega škroba
  • 2 žlici kristalnega sladkorja (za kuhanje cmokov)
  • maslene drobtine in sladkor v prahu za posip

Postopek

1

Testo za cmoke pripravimo tako, da vse sestavine damo v skledo in z ročnim mešalnikom mešamo 2 do 3 minute, nato pa damo maso za pol ure v hladilnik.

2

Višnje stresemo iz kozarca na cedilo. Sok prestrežemo, ga zmešamo z jedilnim škrobom in zavremo. Dodamo višnje, zmešamo in ohladimo.

3

Skutno testo na delovni površini oblikujemo v valj in ga razrežemo na 12 delov. Koščke testa sploščimo, na vsakega damo primerno količino višnjevega nadeva in naredimo cmoke.

4

V kozici zavremo zadostno količino vode, ki smo jo posladkali z 2 žlicama sladkorja. Dodamo cmoke, in ko priplavajo na površino, temperaturo zmanjšamo in rahlo kuhljamo približno 10 minut.

5

Cmoke poberemo s penovko iz vode, jih dobro odcedimo, potem pa serviramo na krožnike; potresemo z maslenimi drobtinami in sladkorjem v prahu ter ponudimo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.