
Skutni zavitek z robidnicami
Skutni zavitek z robidnicami

Poletni dnevi marsikoga zvabijo v hribe, kjer v kočah ponujajo raznorazne zavitke. Okus skutnega zavitka z robidnicami, ki bi vas pričakal na več kot 1000 metrih nadmorske višine, pa si sedaj lahko pričarate kar doma, če sledite temu receptu.
Sestavine
- 2 kosa razvaljanega listnatega testa po pribl. 270 g
nadev
- 120 g zmehčanega masla
- 160 g sladkorja
- 3 jajca
- 500 g skute
- 100 g kisle smetane
- 1 zavitek vaniljevega sladkorja
- ščep soli
- 2 žlici praška za puding (po potrebi)
- 500 g robidnic (lahko tudi borovnic ali drugega jagodičja)
- jajce za premaz
- sladkor v prahu za posip

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 2 kosa razvaljanega listnatega testa po pribl. 270 g
nadev
- 120 g zmehčanega masla
- 160 g sladkorja
- 3 jajca
- 500 g skute
- 100 g kisle smetane
- 1 zavitek vaniljevega sladkorja
- ščep soli
- 2 žlici praška za puding (po potrebi)
- 500 g robidnic (lahko tudi borovnic ali drugega jagodičja)
- jajce za premaz
- sladkor v prahu za posip
Postopek
Za nadev penasto umešamo maslo in sladkor, nato počasi drugega za drugim vmešamo jajca. Vmešamo skuto, kislo smetano, vaniljev sladkor in sol – a pozor, ne mešamo preveč, sicer bo masa tekoča; če se to vseeno zgodi, vmešamo žlico ali dve praška za puding. Nadev postavimo v hladilnik, najbolje čez noč.
Testo razvijemo in ga na papirju, s katerim je bil zavit, previdno razvaljamo še tanjše, a pazimo, da se ne raztrga. Na sredino vsakega kosa nadevamo nadev in nanj razporedimo robidnice. Spodnji del testa preganemo čez nadev, ga premažemo z razžvrkljanim jajcem, nato pa zgornji del testa previdno še malo stanjšamo, da ga bomo lahko preganili čez zavitek tako, da bo rob na dnu – tako zgornja plast testa ne bo predebela, rob pa ne bo viden. Zavitek premažemo z jajcem.
Zavitek postavimo v pečico, ogreto na 175 °C, in pečemo 35 do 40 minut. Ponudimo posutega s sladkorjem v prahu.