
Skutna torta z mandarinami
Ta skutna torta vedno uspe, mandarine pa poskrbijo za dodatno svežino
Skutna torta z mandarinami
Ta skutna torta vedno uspe, mandarine pa poskrbijo za dodatno svežino

Sestavine
krhko testo
- 125 g moke
- 65 g kristalnega sladkorja
- 65 g masla
- 1 jajce
- 1 žlička pecilnega praška
- maslo za model
nadev
- 5 dl mleka
- 200 g kristalnega sladkorja
- 1 zavitek praška za vaniljev puding
- 250 g skute (20 % maščobe)
- 250 g mandarinovih krhljev iz pločevinke
- 1 zavitek bistrega tortnega želeja

Picerija D10's - čista desetica na Pagu
Odkrili smo najboljšo picerijo na otoku Pagu in zagotovo eno najboljših v Dalmaciji

5 načinov, kako pripraviti piščanca poleti
Piščančje meso je zaradi svoje nežne teksture, nizke vsebnosti maščob in vsestranske uporabe ena najbolj priročnih sestavin poletne kuhinje.

Recept za vložene bučke, ki se mu ne boste mogli upreti
Sedaj, ko smo jih spekli, nadevali, skuhali, podušili, soparili in še kaj, je čas, da pripravimo še vložene bučke. Tokrat z vami delimo naš najljubši recept.
Sestavine
krhko testo
- 125 g moke
- 65 g kristalnega sladkorja
- 65 g masla
- 1 jajce
- 1 žlička pecilnega praška
- maslo za model
nadev
- 5 dl mleka
- 200 g kristalnega sladkorja
- 1 zavitek praška za vaniljev puding
- 250 g skute (20 % maščobe)
- 250 g mandarinovih krhljev iz pločevinke
- 1 zavitek bistrega tortnega želeja
Postopek
Najprej pripravimo tortno podlago. Vse sestavine hitro zgnetemo v krhko testo. Oblikujemo ga v kepo in pokrito damo za eno uro v hladilnik.
Medtem pripravimo nadev. Mleko (4 dl) zavremo s kristalnim sladkorjem. Preostalo mleko zmešamo s praškom za puding in dolijemo k vrelemu mleku. Pustimo vreti približno eno minuto, nato odstavimo in ohladimo. V ohlajen puding vmešamo skuto.
Testo razvaljamo pol centimetra debelo in z njim obložimo tortni model premera 26 cm. Ob robu modla testo privzdignemo in ga dobro pritisnemo ob obod modla. Tortno podlago namažemo s skutno maso in površino lepo zgladimo.
Mandarinove krhlje odcedimo, sok pa prestrežemo; krhlje porazdelimo po skutni masi. Skutno torto pečemo v prej ogreti pečici pri 160 °C približno eno uro.
Tortni žele pripravimo z mandarinovim sokom in s tem prevlečemo ohlajeno torto. Razrežemo jo šele, ko se žele strdi.