© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Skutna torta z mandarinami

Ta skutna torta vedno uspe, mandarine pa poskrbijo za dodatno svežino

Skutna torta z mandarinami

Ta skutna torta vedno uspe, mandarine pa poskrbijo za dodatno svežino

Čas priprave 1 h 45 min + čakanje 1,5 ure
Zahtevnost Enostavno
Količina 14 kosov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
skutna torta z mandarinami

Sestavine

krhko testo

  • 125 g moke
  • 65 g kristalnega sladkorja
  • 65 g masla
  • 1 jajce
  • 1 žlička pecilnega praška
  • maslo za model

nadev

  • 5 dl mleka
  • 200 g kristalnega sladkorja
  • 1 zavitek praška za vaniljev puding
  • 250 g skute (20 % maščobe)
  • 250 g mandarinovih krhljev iz pločevinke
  • 1 zavitek bistrega tortnega želeja
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

krhko testo

  • 125 g moke
  • 65 g kristalnega sladkorja
  • 65 g masla
  • 1 jajce
  • 1 žlička pecilnega praška
  • maslo za model

nadev

  • 5 dl mleka
  • 200 g kristalnega sladkorja
  • 1 zavitek praška za vaniljev puding
  • 250 g skute (20 % maščobe)
  • 250 g mandarinovih krhljev iz pločevinke
  • 1 zavitek bistrega tortnega želeja

Postopek

1

Najprej pripravimo tortno podlago. Vse sestavine hitro zgnetemo v krhko testo. Oblikujemo ga v kepo in pokrito damo za eno uro v hladilnik.

2

Medtem pripravimo nadev. Mleko (4 dl) zavremo s kristalnim sladkorjem. Preostalo mleko zmešamo s praškom za puding in dolijemo k vrelemu mleku. Pustimo vreti približno eno minuto, nato odstavimo in ohladimo. V ohlajen puding vmešamo skuto.

3

Testo razvaljamo pol centimetra debelo in z njim obložimo tortni model premera 26 cm. Ob robu modla testo privzdignemo in ga dobro pritisnemo ob obod modla. Tortno podlago namažemo s skutno maso in površino lepo zgladimo.

4

Mandarinove krhlje odcedimo, sok pa prestrežemo; krhlje porazdelimo po skutni masi. Skutno torto pečemo v prej ogreti pečici pri 160 °C približno eno uro.

5

Tortni žele pripravimo z mandarinovim sokom in s tem prevlečemo ohlajeno torto. Razrežemo jo šele, ko se žele strdi.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.