
Skutna torta z mandarinami
Ta skutna torta vedno uspe, mandarine pa poskrbijo za dodatno svežino
Skutna torta z mandarinami
Ta skutna torta vedno uspe, mandarine pa poskrbijo za dodatno svežino

Sestavine
krhko testo
- 125 g moke
- 65 g kristalnega sladkorja
- 65 g masla
- 1 jajce
- 1 žlička pecilnega praška
- maslo za model
nadev
- 5 dl mleka
- 200 g kristalnega sladkorja
- 1 zavitek praška za vaniljev puding
- 250 g skute (20 % maščobe)
- 250 g mandarinovih krhljev iz pločevinke
- 1 zavitek bistrega tortnega želeja

Avokado lahko zamrznete - preverite kako
Če ga boste pravilno shranili, si lahko že danes zagotovite svojo osebno »zeleno rezervo« za vse tiste trenutke, ko v trgovini spet ne bo zrelega avokada.

Božanski kolač s pistacijo, belo čokolado in malinami
Tiktoku in Instagramu okusnih receptov, ki jih lahko pripravimo sami doma povsem zlahka, preprosto nikoli ne zmanjka. Ta teden smo zasledili ta sočen kolač, ki nas je očaral.

Poletne pridelke zamrznite za celoletno uživanje vitaminov
Zamrzovanje ni vedno tako preprosto, da hrano samo zložite v vrečko in jo postavite v zamrzovalnik.
Sestavine
krhko testo
- 125 g moke
- 65 g kristalnega sladkorja
- 65 g masla
- 1 jajce
- 1 žlička pecilnega praška
- maslo za model
nadev
- 5 dl mleka
- 200 g kristalnega sladkorja
- 1 zavitek praška za vaniljev puding
- 250 g skute (20 % maščobe)
- 250 g mandarinovih krhljev iz pločevinke
- 1 zavitek bistrega tortnega želeja
Postopek
Najprej pripravimo tortno podlago. Vse sestavine hitro zgnetemo v krhko testo. Oblikujemo ga v kepo in pokrito damo za eno uro v hladilnik.
Medtem pripravimo nadev. Mleko (4 dl) zavremo s kristalnim sladkorjem. Preostalo mleko zmešamo s praškom za puding in dolijemo k vrelemu mleku. Pustimo vreti približno eno minuto, nato odstavimo in ohladimo. V ohlajen puding vmešamo skuto.
Testo razvaljamo pol centimetra debelo in z njim obložimo tortni model premera 26 cm. Ob robu modla testo privzdignemo in ga dobro pritisnemo ob obod modla. Tortno podlago namažemo s skutno maso in površino lepo zgladimo.
Mandarinove krhlje odcedimo, sok pa prestrežemo; krhlje porazdelimo po skutni masi. Skutno torto pečemo v prej ogreti pečici pri 160 °C približno eno uro.
Tortni žele pripravimo z mandarinovim sokom in s tem prevlečemo ohlajeno torto. Razrežemo jo šele, ko se žele strdi.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Pavlove z rabarbaro
Domač jajčni liker
Jajčni liker je nostalgična klasika božičnih praznikov in novoletnih praznovanj