
Kaj boste skuhali danes?
Češnjev cheesecake
Cheesecake, ki pusti veličasten vtis!
Češnjev cheesecake
Cheesecake, ki pusti veličasten vtis!

Sestavine
- 170 g polnozrnatih piškotov
- 50 g stopljenega masla
sirov nadev
- 300 g kremnega sira ali skute
- 2 jajci
- 50 g sladkorja v prahu
češnjev nadev
- 400 g češenj brez koščic
- 50 g rjavega sladkorja

Tako preproste, da so gotove v 30 minutah, a okus vas bo osvojil
Najprej je svetovni splet osvojil 'Marry Me' piščanec, sledile so 'Marry Me' testenine. Kakšno 'za oženit' dobro jed si še lahko obetamo?

Porabite fige in kruh s tem božanskim narastkom
Z drevesa ste pobrali zadnje fige, v kuhinji pa imate višek kruha, s katerim ne veste kaj storiti. Odlično! Imamo recept za vas, ki bo posrkbel, da ničesar ne zavržete.

Pečena paprika: trik, kako ohraniti njen okus tudi po sezoni
Okus po pečeni papriki je ultimativni poletni okus. Ko poletje mine, je ta aroma tista, ki jo najbolj pogrešamo. S tem receptom si lahko ta priljubljeni okus shranite.
Sestavine
- 170 g polnozrnatih piškotov
- 50 g stopljenega masla
sirov nadev
- 300 g kremnega sira ali skute
- 2 jajci
- 50 g sladkorja v prahu
češnjev nadev
- 400 g češenj brez koščic
- 50 g rjavega sladkorja
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C. Piškote z valjarjem zdrobimo in zmešamo s stopljenim maslom. Z mešanico obložimo dno in obod modela s premerom približno 20 do 22 cm. Model postavimo v hladilnik.
Kremni sir ali skuto zmešamo z jajci in sladkorjem, da dobimo gladko maso. Prelijemo jo v pekač, obložen s piškotno maso, in pečemo 30 minut ali tako dolgo, da se torta speče. Hladimo jo 30 minut, medtem pa pripravimo češnjev nadev.
V ponev damo sladkor in ga karameliziramo. Dodamo mu češnje in jih 3 do 4 minute dušimo, da se obdajo s sladkorjem in spustijo sok, vendar so še vedno lepe oblike. Odcedimo jih, sok pa damo nazaj v ponev in ga na visokem ognju pokuhamo. Ko se zgosti, ga odstranimo z ognja, vanj vrnemo češnje in nadev ohladimo. Torto obložimo še s češnjevim nadevom in postrežemo.
Nasvet
Po želji lahko češnjev sok še dodatno zgostimo z žličko škroba.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Ražnjiči z morskimi sadeži, ananasom in kokosom
Rakci in riba na nabodalih s tropskim pridihom
Morska žaba v zeliščni skorjici
Ta morska žaba je slastna riba, ki je preprosta za pripraviti.
Sladka lazanja iz palačink
Čeprav so mesne lazanje najslajše, vas ta iz palačink prav zagotovo ne bo razočarala!