Kaj boste skuhali danes?
Kosmičevi poljubčki
Piškoti z ovsenimi kosmiči in rozinami
Kosmičevi poljubčki
Piškoti z ovsenimi kosmiči in rozinami
Sestavine
- 250 g masla
- 250 g sladkorja v prahu
- 2 jajci
- 300 g ovsenih kosmičev
- 150 g pšenične moke
- 100 g rozin
Božanska sladica, ki je pravi hit na družbenih omrežjih
Sočne čokoladne rezine z mehko plastjo biskvitnih piškotov, namočenih v kavo, in bogato mascarpone kremo. Popolna sladica, ko si hkrati zaželiš brownija in tiramisuja.
Pravi domači žganci – preprost recept, ki vedno uspe
Žganci so preprosta jed, ki že stoletja kraljuje na domačih mizah. Odlični so sami ali v kombinaciji s številnimi tradicionalnimi jedmi. Jih znate pripraviti?
Pripravite prekmursko gibanico po pravem domačem receptu
Prekmurska gibanica je naša najbolj zapletena sladica. Zanjo je treba pripraviti krhko in vlečeno testo, mednje pa zaviti kar štiri nadeve v točno določenem zaporedju.
Sestavine
- 250 g masla
- 250 g sladkorja v prahu
- 2 jajci
- 300 g ovsenih kosmičev
- 150 g pšenične moke
- 100 g rozin
Postopek
Vse sestavine zgnetemo v mehko testo. S čajno žličko režemo iz mase kepice in jih zlagamo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko.
Poljubčke pečemo pri 200 °C približno 10 do 15 minut.
Nasvet
Kosmičeve poljubčke lahko namesto na papir za peko nadevamo na okrogle rezinice tortnega oblata s premerom približno 3 centimetre.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Jabolčna pita z mandlji in medom
Kombinacija jabolk in mandljev naredi to pito popolno.
Ramstek z omako pizzaiola
Zelo hitro pripravljena govedina s slastno paradižnikovo omako.
Polnozrnati kruh z orehi in semeni
Ravioli s špinačo
Ali ste vedeli, da največ različnih vrst testenin na kvadratni kilometer premore Istra? Med drugim fuže, pljukance, pasutice, lazanje, fideline, raviole, krafe, makarune, rigatone, njoke … za Istro je na vrsti Italija, kjer poznajo več sto vrst testenin, ki se razvrščajo v kategorije kratkih, dolgih, sušenih, svežih, polnjenih … Med sveže in polnjene testenine uvrščamo raviole, torteline, žlikrofe in druge.