
Sirove tortice z jagodami
Vsakemu eno – te male tortice bodo prihranile prerekanje, komu bo pripadel največji kos
Sirove tortice z jagodami
Vsakemu eno – te male tortice bodo prihranile prerekanje, komu bo pripadel največji kos

Sestavine
- 6 večjih polnozrnatih piškotov
- 50 g masla
krema
- 250 g albuminske skute (rikote)
- 50 g sladkorja v prahu
- sok ½ limone
- lupina 1 limone
- 1 jajce
- 1 rumenjak
- ½ žličke vaniljeve arome
- 1,5 dl sladke smetane
okras
- 2 žlici jagodove marmelade
- 3 razpolovljene jagode

Iščemo babice z najboljšimi recepti!
Tudi vaša babica kuha jed, ki vam poboža dušo in vas vrne v otroštvo? Pošljite nam njen recept in osvojite nagrado!

Večno vprašanje: kako pravilno uporabiti želatino
Na nas se je obrnil bralec, ki se je med obiskom trgovine spraševal, katero želatino naj kupi in v čem so prednosti posamezne vrste.

Želite dalj časa ostati siti? Potem pri kuhanju uporabite to živilo!
Ne glede na to, ali si jo postrežemo kot kremni namaz, hrustljav prigrizek ali hranljivo osnovo glavne jedi – čičerika si zasluži stalno mesto v vsakem gospodinjstvu.
Sestavine
- 6 večjih polnozrnatih piškotov
- 50 g masla
krema
- 250 g albuminske skute (rikote)
- 50 g sladkorja v prahu
- sok ½ limone
- lupina 1 limone
- 1 jajce
- 1 rumenjak
- ½ žličke vaniljeve arome
- 1,5 dl sladke smetane
okras
- 2 žlici jagodove marmelade
- 3 razpolovljene jagode
Postopek
Pečico segrejemo na 150 °C. V šest vdolbin pekača za mafine položimo po dve papirnati košarici. Stopimo maslo in ga zmešamo z zdrobljenimi keksi. Zmes nato razdelimo v košarice, z žlico zmes dobro potlačimo in model postavimo na hladno. Medtem pripravimo kremo.
Skuto zmešamo s sladkorjem, limonovo lupinico in sokom, jajcem, rumenjakom in vaniljevo aromo. V drugi posodi rahlo stepemo sladko smetano in jo vmešamo v mešanico s skuto. Zmes enakomerno razdelimo v šest modelčkov. Napolnimo jih do vrha in z modlom rahlo potrkamo po delovni površini, da se površina sirovega nadeva zravna. Pečemo 30 minut, nato pečico ugasnemo in počakamo, da se tortice v pečici popolnoma ohladijo.
Vsako tortico okrasimo s čajno žličko jagodove marmelade in polovico jagode.