Kaj boste skuhali danes?
Cheesecake z belo čokolado
Cheesecake z izrazitim čokoladnim okusom, a vseeno lahek kot peresce
Cheesecake z belo čokolado
Cheesecake z izrazitim čokoladnim okusom, a vseeno lahek kot peresce
Sestavine
piškotna osnova
- 150 g polnozrnatih piškotov
- 50 g mandljevih piškotov
- 50 g masla
- sončnično olje za model
- ostružki bele čokolade in semena granatnega jabolka za okras
- model za torto premera 20 cm
nadev
- 200 g bele čokolade
- 5 listov želatine
- 6 žlic mleka
- 500 g albuminske skute (rikote)
- 3 dl sladke smetane
- 50 g sladkorja v prahu
- 2 veliki jajci
Praznične decembrske jedi z božanskimi vonjavami in okus
Praznične jedi naj ostanejo domače, a z dodatkom pravih začimb dobijo novo toplino. Katere dišave ogrejejo telo in praznično mizo?
Tako bo pečenka pečena enakomerno (video)
Če želite, da pečenka ohrani lepo obliko in se enakomerno speče, jo morate pred pripravo dobro povezati z vrvico.
Top praznične sladice brez mlečnih izdelkov in jajc
Veganske praznične sladice brez masla, smetane, mleka in jajc: odlični preizkušeni recepti za goste, ki jedo vegansko ali se izogibajo mlečnim izdelkom in jajcem.
Sestavine
piškotna osnova
- 150 g polnozrnatih piškotov
- 50 g mandljevih piškotov
- 50 g masla
- sončnično olje za model
- ostružki bele čokolade in semena granatnega jabolka za okras
- model za torto premera 20 cm
nadev
- 200 g bele čokolade
- 5 listov želatine
- 6 žlic mleka
- 500 g albuminske skute (rikote)
- 3 dl sladke smetane
- 50 g sladkorja v prahu
- 2 veliki jajci
Postopek
Pečico segrejemo na 200°C. Maslo stopimo v ponvici ali v mikrovalovni pečici. Obe vrsti piškotov zelo fino zdrobimo in zmešamo z maslom. Maso položimo v model, jo poravnamo, pritisnemo in pečemo 6 minut. Piškotno osnovo ohladimo, nato notranjost oboda modla rahlo premažemo z oljem (s kuhinjskim papirjem, namočenim v olje).
Želatino namočimo v mrzli vodi, medtem pa pripravimo nadev. Čokolado razlomimo, jo damo v kovinsko posodo nad vodno kopeljo, dodamo mleko in čokolado stopimo. Želatino ožmemo, jo dodamo v stopljeno čokolado in dobro premešamo, da se raztopi.
Rumenjake ločimo od beljakov. Skupaj stepemo skuto, sladko smetano, sladkor v prahu in rumenjake. V drugi skledi stepemo beljake.
V skutno mešanico vmešamo čokoladno mešanico, nato pa nežno še sneg iz beljakov. Kremo previdno vlijemo na ohlajeno piškotno osnovo. Model pokrijemo s prozorno folijo in ohladimo, da se krema utrdi. Najbolje je, če sladica počiva celo noč.
Pred postrežbo vrh kolača obilno posujemo s čokoladnimi ostružki, odstranimo obod tortnega modla, kolač prestavimo na servirni krožnik in okrasimo s semeni granatnega jabolka.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Jagnječje mesne kroglice s pistacijami na humusu
Humus in jagnjetina sta klasična kombinacija z Vzhoda