© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Polnovredni kruhki s peso

Polnovredni kruhki za bolj zdravo izbiro

Polnovredni kruhki s peso

Polnovredni kruhki za bolj zdravo izbiro

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina 28 kruhkov (12 z rostbifom in 16 s skušo)
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Polnovredni kruhki s peso

Sestavine

  • 4 žlice grškega jogurta
  • 2 žlički ostre gorčice
  • 4 rezine pumpernikla (ali rženega kruha)
  • 250 g kuhane rdeče pese

kruhki z rostbifom

  • 2 kisli kumarici
  • 4 rezine pečenega rostbifa

kruhki z dimljeno skušo

  • 50 g dimljene skuše brez kože
  • ½ majhne rdeče čebule
  • vejice svežega kopra
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 4 žlice grškega jogurta
  • 2 žlički ostre gorčice
  • 4 rezine pumpernikla (ali rženega kruha)
  • 250 g kuhane rdeče pese

kruhki z rostbifom

  • 2 kisli kumarici
  • 4 rezine pečenega rostbifa

kruhki z dimljeno skušo

  • 50 g dimljene skuše brez kože
  • ½ majhne rdeče čebule
  • vejice svežega kopra

Postopek

1

Zmešamo jogurt in gorčico ter z mešanico namažemo kruh. Rdečo peso narežemo na zelo tanke rezine in z njimi obložimo kruhke, tako da se prekrivajo.

2

Za kruhke z rostbifom po dolgem in na zelo tanke rezine narežemo kumarice. Dve rezini kruha s peso obložimo z rezinami rostbifa, nato vsako rezino narežemo na šest palčk in vsako obložimo z rezino kumarice.

3

Za skušine kruhke vsako od preostalih dveh rezin kruha narežemo na 8   kvadratov. Skušo natrgamo na 16 koščkov in vsak kvadratek obložimo z enim koščkom. Čebulo narežemo na lističe in jo razdelimo na kvadratke kruha s skušo. Vse skupaj posujemo z narezanim koprom. Kruhke do postrežbe shranimo v hladilnik, kjer se obdržijo en dan.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.