
Polnovredni kruhki s peso
Polnovredni kruhki za bolj zdravo izbiro
Polnovredni kruhki s peso
Polnovredni kruhki za bolj zdravo izbiro

Sestavine
- 4 žlice grškega jogurta
- 2 žlički ostre gorčice
- 4 rezine pumpernikla (ali rženega kruha)
- 250 g kuhane rdeče pese
kruhki z rostbifom
- 2 kisli kumarici
- 4 rezine pečenega rostbifa
kruhki z dimljeno skušo
- 50 g dimljene skuše brez kože
- ½ majhne rdeče čebule
- vejice svežega kopra

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 4 žlice grškega jogurta
- 2 žlički ostre gorčice
- 4 rezine pumpernikla (ali rženega kruha)
- 250 g kuhane rdeče pese
kruhki z rostbifom
- 2 kisli kumarici
- 4 rezine pečenega rostbifa
kruhki z dimljeno skušo
- 50 g dimljene skuše brez kože
- ½ majhne rdeče čebule
- vejice svežega kopra
Postopek
Zmešamo jogurt in gorčico ter z mešanico namažemo kruh. Rdečo peso narežemo na zelo tanke rezine in z njimi obložimo kruhke, tako da se prekrivajo.
Za kruhke z rostbifom po dolgem in na zelo tanke rezine narežemo kumarice. Dve rezini kruha s peso obložimo z rezinami rostbifa, nato vsako rezino narežemo na šest palčk in vsako obložimo z rezino kumarice.
Za skušine kruhke vsako od preostalih dveh rezin kruha narežemo na 8 kvadratov. Skušo natrgamo na 16 koščkov in vsak kvadratek obložimo z enim koščkom. Čebulo narežemo na lističe in jo razdelimo na kvadratke kruha s skušo. Vse skupaj posujemo z narezanim koprom. Kruhke do postrežbe shranimo v hladilnik, kjer se obdržijo en dan.