© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Sladoledna torta z limono

Limona k torti prinese svežino.

Sladoledna torta z limono

Limona k torti prinese svežino.

Čas priprave 45 min + zamrzovanje
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6–8 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Sparkling lemon and amaretti iceSpicy Boxing Day Buffetpage 56 - 60

Dekandentna sladoledna torta z albuminsko skuto in mandljevimi piškoti, ki jo lahko zamrznemo z limono vred, tako da jo lahko v celoti pripravimo vnaprej, na primer za zabavo.

Sestavine

  • 150 g mandljevih piškotov amarettov
  • 50 g stopljenega masla
  • 500 g albuminske skute (rikote)
  • 170 g sladkorja
  • lupina in sok 2 limon
  • 2,8 dl sladke smetane
  • maslo za model

obloga

  • 2 limoni
  • 8,5 dag sladkorja
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 150 g mandljevih piškotov amarettov
  • 50 g stopljenega masla
  • 500 g albuminske skute (rikote)
  • 170 g sladkorja
  • lupina in sok 2 limon
  • 2,8 dl sladke smetane
  • maslo za model

obloga

  • 2 limoni
  • 8,5 dag sladkorja

Postopek

1

Dno in obod tortnega modla s premerom 20 cm premažemo z maslom in obložimo s kuhinjsko folijo. Piškote zdrobimo in jih dobro zmešamo z maslom. S tako dobljeno maso obložimo model in maso utrdimo s hrbtno stranjo žlice.

2

V veliko skledo damo skuto, jo rahlo stepemo, nato pa ji primešamo še sladkor ter limonovo lupino in sok. V drugi skledi stepemo smetano in tudi to vmešamo v skutno mešanico. Vse skupaj zlijemo na piškotno dno in poravnamo. Model damo za 4 ure v zamrzovalnik.

3

Medtem pripravimo oblogo tako, da limone operemo in narežemo na čim tanjše rezine. Damo jih v ponev, prelijemo z vodo in zavremo. Nato ogenj zmanjšamo in vse skupaj kuhljamo 20 minut. Limonove rezine dobro odcedimo.

4

V drugo, manjšo ponev damo sladkor s 3 žlicami vode. Na nizkem ognju segrevamo, da se sladkor raztopi, nato mu dodamo še limonove rezine. Ogenj zvišamo in kuhamo tako dolgo, da se rezine karamelizirajo; to traja okoli 4 do 5 minut. Vse skupaj ohladimo na sobno temperaturo, nato pa

5

Torto vzamemo iz zamrzovalnika 2 do 3 ure, preden jo postrežemo, da se malo zmehča (pazimo, da ne odmrzne preveč). Tortni obroč in folijo odstranimo in jo položimo na postrežni krožnik.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.