
Kaj boste skuhali danes?
Sladoledna torta z limono
Limona k torti prinese svežino.
Sladoledna torta z limono
Limona k torti prinese svežino.

Dekandentna sladoledna torta z albuminsko skuto in mandljevimi piškoti, ki jo lahko zamrznemo z limono vred, tako da jo lahko v celoti pripravimo vnaprej, na primer za zabavo.
Sestavine
- 150 g mandljevih piškotov amarettov
- 50 g stopljenega masla
- 500 g albuminske skute (rikote)
- 170 g sladkorja
- lupina in sok 2 limon
- 2,8 dl sladke smetane
- maslo za model
obloga
- 2 limoni
- 8,5 dag sladkorja

Popoln domači pomfri: skrivnost je v tem preprostem triku
Spoznajte skrivnost popolnega domačega ocvrtega krompirja. Hrustljav, zlato zapečen in nikoli masten, s tem trikom vam bo vedno uspel.

Obožujete cmoke? Potem morate poskusiti ta knedl kolač
Preizkusite recept za slastni knedla kolač, ki je navdušil splet. Sočna kombinacija sliv, vaniljeve kreme in zlatorjavega posipa iz drobtin vas bo navdušila.

Trije posebni recepti s hruškami, ki bodo popestrili vašo ozimnico
Trije posebni recepti, ki bodo popestrili vašo ozimnico - hruškov kompot z ingverjem in cimetom, hruškova marmelada z vaniljo in drzni hruškov čatni.
Sestavine
- 150 g mandljevih piškotov amarettov
- 50 g stopljenega masla
- 500 g albuminske skute (rikote)
- 170 g sladkorja
- lupina in sok 2 limon
- 2,8 dl sladke smetane
- maslo za model
obloga
- 2 limoni
- 8,5 dag sladkorja
Postopek
Dno in obod tortnega modla s premerom 20 cm premažemo z maslom in obložimo s kuhinjsko folijo. Piškote zdrobimo in jih dobro zmešamo z maslom. S tako dobljeno maso obložimo model in maso utrdimo s hrbtno stranjo žlice.
V veliko skledo damo skuto, jo rahlo stepemo, nato pa ji primešamo še sladkor ter limonovo lupino in sok. V drugi skledi stepemo smetano in tudi to vmešamo v skutno mešanico. Vse skupaj zlijemo na piškotno dno in poravnamo. Model damo za 4 ure v zamrzovalnik.
Medtem pripravimo oblogo tako, da limone operemo in narežemo na čim tanjše rezine. Damo jih v ponev, prelijemo z vodo in zavremo. Nato ogenj zmanjšamo in vse skupaj kuhljamo 20 minut. Limonove rezine dobro odcedimo.
V drugo, manjšo ponev damo sladkor s 3 žlicami vode. Na nizkem ognju segrevamo, da se sladkor raztopi, nato mu dodamo še limonove rezine. Ogenj zvišamo in kuhamo tako dolgo, da se rezine karamelizirajo; to traja okoli 4 do 5 minut. Vse skupaj ohladimo na sobno temperaturo, nato pa
Torto vzamemo iz zamrzovalnika 2 do 3 ure, preden jo postrežemo, da se malo zmehča (pazimo, da ne odmrzne preveč). Tortni obroč in folijo odstranimo in jo položimo na postrežni krožnik.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Krompirjeva solata
Rižev kolač, odišavljen s pomarančo
Kremna juha iz zelene z ovčjim sirom in kruhki z bučnim oljem
Ta kremna juha je zdravilna in zelo okusna.