Kaj boste skuhali danes?
Sladoledna torta z limono
Limona k torti prinese svežino.
Sladoledna torta z limono
Limona k torti prinese svežino.
Dekandentna sladoledna torta z albuminsko skuto in mandljevimi piškoti, ki jo lahko zamrznemo z limono vred, tako da jo lahko v celoti pripravimo vnaprej, na primer za zabavo.
Sestavine
- 150 g mandljevih piškotov amarettov
- 50 g stopljenega masla
- 500 g albuminske skute (rikote)
- 170 g sladkorja
- lupina in sok 2 limon
- 2,8 dl sladke smetane
- maslo za model
obloga
- 2 limoni
- 8,5 dag sladkorja
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 150 g mandljevih piškotov amarettov
- 50 g stopljenega masla
- 500 g albuminske skute (rikote)
- 170 g sladkorja
- lupina in sok 2 limon
- 2,8 dl sladke smetane
- maslo za model
obloga
- 2 limoni
- 8,5 dag sladkorja
Postopek
Dno in obod tortnega modla s premerom 20 cm premažemo z maslom in obložimo s kuhinjsko folijo. Piškote zdrobimo in jih dobro zmešamo z maslom. S tako dobljeno maso obložimo model in maso utrdimo s hrbtno stranjo žlice.
V veliko skledo damo skuto, jo rahlo stepemo, nato pa ji primešamo še sladkor ter limonovo lupino in sok. V drugi skledi stepemo smetano in tudi to vmešamo v skutno mešanico. Vse skupaj zlijemo na piškotno dno in poravnamo. Model damo za 4 ure v zamrzovalnik.
Medtem pripravimo oblogo tako, da limone operemo in narežemo na čim tanjše rezine. Damo jih v ponev, prelijemo z vodo in zavremo. Nato ogenj zmanjšamo in vse skupaj kuhljamo 20 minut. Limonove rezine dobro odcedimo.
V drugo, manjšo ponev damo sladkor s 3 žlicami vode. Na nizkem ognju segrevamo, da se sladkor raztopi, nato mu dodamo še limonove rezine. Ogenj zvišamo in kuhamo tako dolgo, da se rezine karamelizirajo; to traja okoli 4 do 5 minut. Vse skupaj ohladimo na sobno temperaturo, nato pa
Torto vzamemo iz zamrzovalnika 2 do 3 ure, preden jo postrežemo, da se malo zmehča (pazimo, da ne odmrzne preveč). Tortni obroč in folijo odstranimo in jo položimo na postrežni krožnik.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Paradižnikova juha s testeninami in čičerko
Paradižnikova juha za popolno večerjo med tednom
Kremasta enolončnica s svinjino in hruškami
Kaj je boljšega kot jesenska kremasta enolončnica?
Gamsov ragu z omako iz jagodičja in pirejem iz zelene
Gamsov ragu bo postal vaša nova najljubša jed, ko jo boste preizkusili.
Šunkini zvitki s sirnim namazom, hrenom in orehi
Velikonočna uspešnica, ki si jo pripravimo tudi na kakšen manj prazničen večer