© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Orehov kolač z jabolki

Orehov kolač z jabolki

Čas priprave 1 h 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina 12 kosov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
orehov-kolac-z-jabolki_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 120 g masla
  • 4 žlice medu
  • 60 g rjavega sladkorja
  • 1 zavitek vaniljevega sladkorja
  • nastrgana lupinica ½ limone
  • malo soli
  • 5 jajc
  • 200 g polnovredne pšenične moke
  • ½ zavitka pecilnega praška
  • malo mletega cimeta
  • 200 g mletih orehov
  • 300 g kiselkastih jabolk
  • sok 1 limone
  • rjavi sladkor in cimet za posip
  • 40 g rozin
  • rjavi sladkor, ko postrežemo
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 120 g masla
  • 4 žlice medu
  • 60 g rjavega sladkorja
  • 1 zavitek vaniljevega sladkorja
  • nastrgana lupinica ½ limone
  • malo soli
  • 5 jajc
  • 200 g polnovredne pšenične moke
  • ½ zavitka pecilnega praška
  • malo mletega cimeta
  • 200 g mletih orehov
  • 300 g kiselkastih jabolk
  • sok 1 limone
  • rjavi sladkor in cimet za posip
  • 40 g rozin
  • rjavi sladkor, ko postrežemo

Postopek

1

Maslo močno penasto zmešamo z medom, rjavim sladkorjem, vaniljevim sladkorjem, limonovo lupinico in soljo. Postopoma dodajamo jajca in ponovno penasto stepemo. Polnovredno pšenično moko pomešamo s pecilnim praškom, cimetom in orehi ter vmešamo v masleno zmes. Maso napolnimo v pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko in površino lepo zgladimo.

2

Pečico segrejemo na 180 °C. Jabolka olupimo, razrežemo na četrtine, nato pa na krhlje. Jabolčne krhlje skodlasto porazdelimo po površini testa, pokapamo z limonovim sokom ter potresemo z rjavim sladkorjem, cimetom in rozinami. Pečemo približno 50 minut. Šele ko se pecivo ohladi, ga vzamemo iz pekača in previdno odstranimo papir. Pred postrežbo ga rahlo potresemo z rjavim sladkorjem.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.