
Sestavine
- 120 g masla
- 4 žlice medu
- 60 g rjavega sladkorja
- 1 zavitek vaniljevega sladkorja
- nastrgana lupinica ½ limone
- malo soli
- 5 jajc
- 200 g polnovredne pšenične moke
- ½ zavitka pecilnega praška
- malo mletega cimeta
- 200 g mletih orehov
- 300 g kiselkastih jabolk
- sok 1 limone
- rjavi sladkor in cimet za posip
- 40 g rozin
- rjavi sladkor, ko postrežemo

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 120 g masla
- 4 žlice medu
- 60 g rjavega sladkorja
- 1 zavitek vaniljevega sladkorja
- nastrgana lupinica ½ limone
- malo soli
- 5 jajc
- 200 g polnovredne pšenične moke
- ½ zavitka pecilnega praška
- malo mletega cimeta
- 200 g mletih orehov
- 300 g kiselkastih jabolk
- sok 1 limone
- rjavi sladkor in cimet za posip
- 40 g rozin
- rjavi sladkor, ko postrežemo
Postopek
Maslo močno penasto zmešamo z medom, rjavim sladkorjem, vaniljevim sladkorjem, limonovo lupinico in soljo. Postopoma dodajamo jajca in ponovno penasto stepemo. Polnovredno pšenično moko pomešamo s pecilnim praškom, cimetom in orehi ter vmešamo v masleno zmes. Maso napolnimo v pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko in površino lepo zgladimo.
Pečico segrejemo na 180 °C. Jabolka olupimo, razrežemo na četrtine, nato pa na krhlje. Jabolčne krhlje skodlasto porazdelimo po površini testa, pokapamo z limonovim sokom ter potresemo z rjavim sladkorjem, cimetom in rozinami. Pečemo približno 50 minut. Šele ko se pecivo ohladi, ga vzamemo iz pekača in previdno odstranimo papir. Pred postrežbo ga rahlo potresemo z rjavim sladkorjem.