
Kaj boste skuhali danes?
Sestavine
- 120 g masla
- 4 žlice medu
- 60 g rjavega sladkorja
- 1 zavitek vaniljevega sladkorja
- nastrgana lupinica ½ limone
- malo soli
- 5 jajc
- 200 g polnovredne pšenične moke
- ½ zavitka pecilnega praška
- malo mletega cimeta
- 200 g mletih orehov
- 300 g kiselkastih jabolk
- sok 1 limone
- rjavi sladkor in cimet za posip
- 40 g rozin
- rjavi sladkor, ko postrežemo

Tako preproste, da so gotove v 30 minutah, a okus vas bo osvojil
Najprej je svetovni splet osvojil 'Marry Me' piščanec, sledile so 'Marry Me' testenine. Kakšno 'za oženit' dobro jed si še lahko obetamo?

Porabite fige in kruh s tem božanskim narastkom
Z drevesa ste pobrali zadnje fige, v kuhinji pa imate višek kruha, s katerim ne veste kaj storiti. Odlično! Imamo recept za vas, ki bo posrkbel, da ničesar ne zavržete.

Pečena paprika: trik, kako ohraniti njen okus tudi po sezoni
Okus po pečeni papriki je ultimativni poletni okus. Ko poletje mine, je ta aroma tista, ki jo najbolj pogrešamo. S tem receptom si lahko ta priljubljeni okus shranite.
Sestavine
- 120 g masla
- 4 žlice medu
- 60 g rjavega sladkorja
- 1 zavitek vaniljevega sladkorja
- nastrgana lupinica ½ limone
- malo soli
- 5 jajc
- 200 g polnovredne pšenične moke
- ½ zavitka pecilnega praška
- malo mletega cimeta
- 200 g mletih orehov
- 300 g kiselkastih jabolk
- sok 1 limone
- rjavi sladkor in cimet za posip
- 40 g rozin
- rjavi sladkor, ko postrežemo
Postopek
Maslo močno penasto zmešamo z medom, rjavim sladkorjem, vaniljevim sladkorjem, limonovo lupinico in soljo. Postopoma dodajamo jajca in ponovno penasto stepemo. Polnovredno pšenično moko pomešamo s pecilnim praškom, cimetom in orehi ter vmešamo v masleno zmes. Maso napolnimo v pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko in površino lepo zgladimo.
Pečico segrejemo na 180 °C. Jabolka olupimo, razrežemo na četrtine, nato pa na krhlje. Jabolčne krhlje skodlasto porazdelimo po površini testa, pokapamo z limonovim sokom ter potresemo z rjavim sladkorjem, cimetom in rozinami. Pečemo približno 50 minut. Šele ko se pecivo ohladi, ga vzamemo iz pekača in previdno odstranimo papir. Pred postrežbo ga rahlo potresemo z rjavim sladkorjem.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Pirina solata s pečenim korenjem in sirom feta
Odlična in zdrava – če je kaj ostane, boste naslednji dan v službi imeli tudi odlično malico.
Hruškova torta z javorovim sirupom
Zelo odrasla torta z rahlo odišavljenim biskvitom in hruškami, karameliziranimi v javorovem sirupu, za povrh pa beljakova maslena krema