
Sezamove slane ploščice
Slasten prigrizek, tudi za darilo
Sezamove slane ploščice
Slasten prigrizek, tudi za darilo

Sestavine
- 50 g masla
- 100 g drobnih ovsenih kosmičev
- 100 g moke
- 1 žlička pecilnega praška
- 2 žlički maka
- 2 žlici sezama
- ½ žličke soli
- moka za delovno površino
Preberite tudi

Fina kuharska tehnika: sotiranje
Sotiranje pomeni hitro praženje hrane v vroči ponvi z uporabo majhne količine maščobe. Pa veste, s katero ponvijo boste prišli do najboljšega učinka?

Ideje za kosilo v manj kot 30 minutah: hitro, preprosto in nasitno
Zbirka hitrih receptov jedi, pripravljenih v manj kot pol ure. Za vse, ki iščete ideje za hitro, a kakovostno kosilo brez dolgčasa na krožniku.

Kiš - francoska pita, ki jo lahko prinesete na piknik
Pomlad nam ponuja celo vrsto dobrot, iz katerih lahko pripravimo izjemno okusne jedi, polne pomladne svežine in sočnosti.
Sestavine
- 50 g masla
- 100 g drobnih ovsenih kosmičev
- 100 g moke
- 1 žlička pecilnega praška
- 2 žlički maka
- 2 žlici sezama
- ½ žličke soli
- moka za delovno površino
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. V manjši ponvi segrejemo maslo in ga nato rahlo ohladimo. Vse suhe sestavine stresemo v dovolj veliko skledo in jim primešamo maslo. Dodamo še 5 do 6 žlic vrele vode in z rokami zamesimo testo.
Testo stresemo na rahlo pomokano delovno površino in ga razvaljamo na pol centimetra debelo. Razrežemo ga na kvadrate in jih polagamo na pekač, obložen s papirjem za peko. Pečemo 12 do 15 minut, da postanejo zlato rjave barve. Pečene pustimo nekaj minut ohlajati, nato jih poberemo iz pekača in popolnoma ohladimo na kuhinjski rešetki.