
Kosmičevi poljubčki
Piškoti z ovsenimi kosmiči in rozinami
Kosmičevi poljubčki
Piškoti z ovsenimi kosmiči in rozinami

Sestavine
- 250 g masla
- 250 g sladkorja v prahu
- 2 jajci
- 300 g ovsenih kosmičev
- 150 g pšenične moke
- 100 g rozin

Večno vprašanje: kako pravilno uporabiti želatino
Na nas se je obrnil bralec, ki se je med obiskom trgovine spraševal, katero želatino naj kupi in v čem so prednosti posamezne vrste.

Želite dalj časa ostati siti? Potem pri kuhanju uporabite to živilo!
Ne glede na to, ali si jo postrežemo kot kremni namaz, hrustljav prigrizek ali hranljivo osnovo glavne jedi – čičerika si zasluži stalno mesto v vsakem gospodinjstvu.

Kako prepoznati kakovosten paradižnik?
Najbrž se lahko strinjamo, da ni vsak na videz popoln paradižnik tudi zares dober. Kako torej v trgovini prepoznati sočen in sladek paradižnik, polnega okusa?
Sestavine
- 250 g masla
- 250 g sladkorja v prahu
- 2 jajci
- 300 g ovsenih kosmičev
- 150 g pšenične moke
- 100 g rozin
Postopek
Vse sestavine zgnetemo v mehko testo. S čajno žličko režemo iz mase kepice in jih zlagamo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko.
Poljubčke pečemo pri 200 °C približno 10 do 15 minut.
Nasvet
Kosmičeve poljubčke lahko namesto na papir za peko nadevamo na okrogle rezinice tortnega oblata s premerom približno 3 centimetre.