
Kosmičevi poljubčki
Piškoti z ovsenimi kosmiči in rozinami
Kosmičevi poljubčki
Piškoti z ovsenimi kosmiči in rozinami

Sestavine
- 250 g masla
- 250 g sladkorja v prahu
- 2 jajci
- 300 g ovsenih kosmičev
- 150 g pšenične moke
- 100 g rozin

Tako lahko porabite presežek paradižnika
Polsušeni paradižnik je čudovit način, da porabimo presežke paradižnika, ko ga je na vrtovih in na tržnicah v izobilju, in ga shranimo za hladnejše dni.

Blitva: zakladnica vitaminov, folne kisline in popolna poletna priloga
Blitva je lahko na jedilniku vse leto, a običajno predvsem v poletnih mesecih pogosteje posežemo po njej, ko se kot priloga znajde ob morskih sadežih. Vsebuje malo kalorij in veliko dobrega.

Kaj je liofilizacija in zakaj je hrana po njej tako posebna
Morda se sliši zapleteno, a rezultat je okusen in zdrav. Liofilizacija je postopek, s katerim živila posušijo z globokim zamrzovanjem.
Sestavine
- 250 g masla
- 250 g sladkorja v prahu
- 2 jajci
- 300 g ovsenih kosmičev
- 150 g pšenične moke
- 100 g rozin
Postopek
Vse sestavine zgnetemo v mehko testo. S čajno žličko režemo iz mase kepice in jih zlagamo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko.
Poljubčke pečemo pri 200 °C približno 10 do 15 minut.
Nasvet
Kosmičeve poljubčke lahko namesto na papir za peko nadevamo na okrogle rezinice tortnega oblata s premerom približno 3 centimetre.