
Irski kruh z ovsenimi kosmiči (s sodo)
Irski kruh z ovsenimi kosmiči (s sodo)

Sestavine
- 250 g bele moke
- 250 g polnozrnate moke
- 100 g ovsenih kosmičev
- 1 žlička sode bikarbone
- 1 žlička soli
- 25 g masla
- 5 dl pinjenca
- moka za pekač
Preberite tudi

Grška kuhinja: 7 preprostih in okusnih receptov
Tudi če je letos ne boste mahnili v Grčijo, se vam ni treba odpovedati odlični grški hrani, ki je enostavna za pripravo ter prijazna za želodec in telo.

Štirje slastni preprosti kolači iz pravokotnega pekača
Imate pravokoten pekač za kolač, ki že predolgo sameva? Imamo štiri krasne recepte za kolač, ki ga lahko pripravite ta konec tedna.

Kaj je koji?
Za sojino omako, miso in sake se lahko zahvalimo plesni koji – skrivnosti okusa v številnih slavnih japonskih jedeh.
Sestavine
- 250 g bele moke
- 250 g polnozrnate moke
- 100 g ovsenih kosmičev
- 1 žlička sode bikarbone
- 1 žlička soli
- 25 g masla
- 5 dl pinjenca
- moka za pekač
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C, pekač potresemo z moko. Suhe sestavine zmešamo v veliki skledi, nato v mešanico vtremo koščke masla. Vlijemo pinjenec in sestavine hitro zmešamo z jedilnim nožem, nato jih s prsti zelo nežno povežemo v testo. Delati moramo res zelo nežno. Testo oblikujemo v plosko pogačo velikosti 20 x 8 cm.
Kruh postavimo na pekač in z ostrim nožem globoko zarežemo vzdolžno po sredini. Pečemo ga 30 do 35 minut. Če votlo zadoni, ko potrkamo po njegovem dnu, je pečen. Če še ni pečen, ga na pekač položimo s spodnjo stranjo navzgor in damo v pečico za še nekaj minut.
Pečen kruh postavimo na kuhinjsko rešetko, pokrijemo s čisto kuhinjsko krpo in pustimo, da se ohladi. Najboljši je sveže pečen.